Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυπριακή ΑΟΖ: Επίσημα το τεμάχιο 7 σε Total - ENI


Επεκτείνουν την παρουσία τους στην κυπριακή ΑΟΖ οι ενεργειακοί κολοσσοί Total και ENI. Μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, αποφασίστηκε ότι οι δύο κολοσσοί θα συνεργαστούν και στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε άλλες εννέα γεωτρήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.

Προ ημερών ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ανέφερε πως βρίσκονταν στο στάδιο της νομοτεχνικής επεξεργασίας των συμφωνιών.


Σε σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής Κύπρου» την 10η Μαΐου, γνωστοποιήθηκε η σύμπραξη της γαλλικής με την ιταλική εταιρεία, ενώ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να συνεργαστούν και σε άλλα τεμάχια της ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Νοεμβρίου 2018, το Υπουργείο Ενέργειας είχε ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για χορήγηση Άδειας Έρευνας Υδρογονανθράκων για το Ερευνητικό Τεμάχιο 7, εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, λήφθηκε μία αίτηση από την κοινοπραξία Total E&P Cyprus B.V. / Eni Cyprus Limited.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]