Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιταλία: Πρώτα οι σκύλοι, μετά οι μετανάστες για Σαλβίνι


«Πρώτα οι Ιταλοί. Μετά οι σκύλοι». Ετσι συνοψίζει η εφημερίδα La Repubblica την έκκληση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι προς τους Ιταλούς να υιοθετήσουν τους 117 σκύλους που έμειναν «ορφανοί» μετά το κλείσιμο του κέντρου υποδοχής μεταναστών στο Μίνεο της Σικελίας. Ο Σαλβίνι δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον για το τι θα απογίνουν οι άνθρωποι τους οποίους απομάκρυνε από το κέντρο.

«Φίλοι μου, σας χρειαζόμαστε!» έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter. «Οι τελευταίοι φιλοξενούμενοι στο Μίνεο είναι 117 σκυλιά. Οπως υποσχεθήκαμε, κλείσαμε το κέντρο, εξοικονομώντας ένα σωρό χρήματα. Εως τις 31 Αυγούστου, αυτοί οι φίλοι πρέπει να βρουν ένα νέο σπίτι». Η ευαισθησία του υπουργού, ο οποίος βιντεοσκόπησε την έκκληση συνοδεία τριών αστυνομικών σκύλων, δεν επεκτάθηκε στους άλλους πρώην κατοίκους του Μίνεο.

«Ο υπουργός εγκατέλειψε δεκάδες πρόσφυγες που βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση. Αφησε μόνους τούς πιο αδύναμους. Βγήκαμε με τα αυτοκίνητα και τους ψάχναμε στους δρόμους», δήλωσε στην εφημερίδα ο ψυχίατρος του κέντρου Τζουζέπε Κανέλα. «Δύο από τους ψυχιατρικούς ασθενείς μας δεν τους βρήκαμε ακόμη. Είναι ντροπή του υπουργού».


Η τελευταία φουρνιά «ενοίκων» του Μίνεο, που αφέθηκε να περιφέρεται χωρίς στέγη στη γύρω περιοχή, φιλοξενείται τώρα σε εγκαταστάσεις της τοπικής εκκλησίας. Από τον Φεβρουάριο, κάθε εβδομάδα, οι αιτούντες άσυλο από το Μίνεο μεταφέρονταν σε άλλες εγκαταστάσεις ανά την Ιταλία. «Παραδόξως, οι περισσότεροι κατέληξαν στο κέντρο του νησιού Κάπο Ριτσούτο, όπου εδώ και χρόνια κάνει δουλειές η καλαβρέζικη μαφία», σημείωσε η La Repubblica.

Ο Σαλβίνι επέλεξε να δείξει το «ευαίσθητο» πρόσωπό του την ώρα που η ιταλική αντιπολίτευση του ζητεί να καταθέσει σχετικά με τα χρήματα που φέρεται να συμφώνησε να λάβει από τη Ρωσία για την προεκλογική εκστρατεία του. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συναλλαγή ολοκληρώθηκε, ενώ πρόσφατα ο Σαλβίνι μετέβη στην Ουάσιγκτον, υιοθετώντας πολιτική πλήρως ευθυγραμμισμένη με αυτή του Ντόναλντ Τραμπ. Το θέμα του ρωσικού χρήματος είχε δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο στο περιοδικό L’Espresso, ενώ τώρα ο ιστότοπος Buzzfeed υποστηρίζει ότι διαθέτει και ηχογραφήσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. -Ο Τραμπ τα πηρε απο τους Ρωσους,

    -ο Σαλβινι το ιδιο,

    -οι διοργανωτες των συλλαλητηριων για την Μακεδονια μια απο τα ιδια!

    Και διερωταται κανεις:

    Αν οι Ρωσοι "λαδωνουν" γιατι να δεχθουμε οτι ειναι οι μοναδικοι;

    Δηλαδη Αμερικανοι, Γερμανοι,Αγγλοι,Τουρκοι κ.α. δεν "λαδωνουν";

    Και αν αραγε ολοι αυτοι που μεχρι σημερα κατηγορουν τους Ρωσους για δωροδοκιες στηριζονται

    απλως σε ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ και οχι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,δεν θα πρεπει να αναλαβουν την ευθυνη των λεγομενων τους

    και των πραξεων τους;

    Αν αποδεικνυονται ΣΥΝΕΧΩΣ συκοφαντες, δεν θα πρεπει να ασκηθει ποινικη διωξη εναντιον τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σχέση έχουν τα χρήματα από τους Ρώσους (αν πήρε) με τους πρόσφυγες ή λαθρο-μετανάστες; ένα ανώνυμο άρθρο που κατακρίνει την πολιτική του Σαλβίνι, εμάς σε τι μας αφορά; εμείς οι πλούσιοι ταΐζουμε τους εδώ νεοφερμένους με τους αυξημένους φόρους που μας επέβαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθαρά νεοταξίτικο το άρθρο, αποπνέει το μίσος και τη συκοφαντία της ΝΤΠ για τον Σαλβίνι και γενικά για τα πατριωτικά κινήματα και πολιτικούς της Ευρώπης.
    Τους μετανάστες υπήρχαν "οι αλληλέγγυοι" (με το υπερ-αζημίωτο) να τους φροντίσουν. Τους σκύλους κανείς. 170 αδέσποτοι σκύλοι, πληγή για την περιοχή και τους ίδιους, θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατηγορήσουν οι φιλοζωικές τον Σαλβίνι.
    Απέφυγε αυτήν την κατηγορία αλλά τώρα τον κατηγορούν ότι έβαλε πρώτα τους σκύλους από τους μετανάστες! Ας μας το αποδείξουν με σχετική δήλωσή του, ή με το ότι εμπόδισε τους "αλληλέγγυους"να τους φροντίσουν. Το "στησανε" έτσι, τάχα ότι τους πέταξε έξω άμεσα, ενώ το πρόγραμμα ήταν να μεταφερθούν αλλού, για να μπορέσουν να τον κατηγορήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]