Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πραγματικές και αρνητικές συνέπειες για τους S-400


Φρένο στα σενάρια για ενδεχόμενη πολιτική επέμβαση του προέδρου Τραμπ με σκοπό την αποφυγή κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας βάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο κλήθηκε να απαντήσει για το αν κάποιος από την αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει την παραμικρή ένδειξη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην τουρκική πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο αμερικανικών κυρώσεων στην περίπτωση που προχωρήσει με την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal για την δήλωση του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει άριστη σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ και ως εκ τούτου η χώρα του δεν θα υποστεί κυρώσεις, η αμερικανική πλευρά ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η απόκτηση των S-400 θα επιφέρει "πραγματικές και αρνητικές επιπτώσεις".

"Ενώ δεν πρόκειται να σχολιάσουμε ιδιωτικές διπλωματικές συνομιλίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει με συνέπεια και σαφήνεια ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν προχωρήσει στην απόκτηση των S-400, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των προμηθειών και της βιομηχανικής συμμετοχής στο πρόγραμμα F- 35 και την έκθεση σε κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για την καταπολέμηση των αντιπάλων της Αμερικής (CAATSA)", ανέφερε η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Τέλος, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκφράζει τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τις ευρύτερες επιπτώσεις που θα έχει η απόκτηση του S-400 στην συνεργασία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το παράθυρο για τη συνέχιση των συζητήσεων που αφορούν τις αμερικανικές ανησυχίες για την απόκτηση του συγκεκριμένου ρωσικού συστήματος από έναν νατοϊκό σύμμαχο.

"Συνεχίζουμε να τονίζουμε τις ανησυχίες μας για το S-400 και τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στις αμυντικές σχέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με την Τουρκία. Παραμένουμε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε περαιτέρω συζητήσεις με την κυβέρνηση της Τουρκίας σχετικά με τις ανησυχίες μας για την εξαγορά του S-400".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]