Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχουν μεγάλο στόμα οι μαριονέτες του Αλέξη


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η κυρία Αχτσιόγλου, πρώην έμμισθη θαμώνας των αγανακτισμένων συντρόφων στις πλατείες και... Τσίπρας ένεκεν, νυν υπουργέσσα εργασίας, υποστήριξε χθες πως η Νέα Δημοκρατία, κατά την άποψή της, επιβεβαίωσε την πάγια απόστασή της από τις πραγματικές ανάγκες και τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών, ανακοινώνοντας ένα πρόγραμμα με ηχηρές, όπως σημείωσε, διαβεβαιώσεις λιτότητας και κραυγαλέων κενών.... Επίσης ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφει μια πολιτική φοροελαφρύνσεων για τους ισχυρούς, ενώ από την άλλη... επιβάρυνσης της κοινωνίας και φορολογικά μέτρα που υποβοηθούν το 8% των ανώτερων εισοδηματικών κλιμακίων της ελληνικής κοινωνίας, στερώντας σημαντικούς πόρους από τον δημόσιο προϋπολογισμό για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Απαντώντας στην ισχνή πολιτικά και γνωστικά κυρία Αχτσιόγλου, η οποία εκτός από τον βιρτουόζικο χειρισμό της ντουντούκας δεν διαθέτει άλλες δεξιότητες, που θα την καθιστούσαν αξιόπιστη στο να προβαίνει σε συγκριτικές κριτικές, πως η απάντηση που έρχεται από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, που απευθύνθηκα και ο οποίος στη νέα κυβέρνηση θα αναλάβει την αποστολή να μειώσει την ισχύουσα φορολογία που εκπονήθηκε... διά χειρός ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να θέσει σε κίνδυνο τα Δημόσια Έσοδα, κ. Χάρη Θεοχάρη, θα την προσγειώσει στο πεδίο της μετριότητας και της αναξιοπιστίας, από το οποίο ξεπρόβαλε, πριν λίγα χρόνια...
"...Το φορολογικό προγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά και πέραν πάσης αμφιβολίας, στηρίζει στην πράξη τη "μεσαία τάξη” που επλήγη βάναυσα και που εδώ και 4,5 χρόνια στενάζει από την εκδικητική υπερφορολόγηση της πιο ανάλγητης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ποτέ αυτός ο τόπος. Η μεσαία τάξη φορολογείται στα κέρδη και στα μερίσματα με 28% και 10% και ως εκ τούτου θα πάρει ανάσα-βάλσαμο, με το 20% και το 5% αντίστοιχα. Είναι καιρός, το κόμμα που έκλεισε τον νομοθετικό του κύκλο με το χάρισμα προστίμων λαθρεμπορίας σε πλούσιους, να σταματήσει να κουνάει, μέσω των εκφραστών του, το δάκτυλο στους πολίτες που αγκομαχούν καθημερινά, στην προσπάθεια για επιβίωση...”

Βέβαια η πολυμαθής κυρία Αχτσιόγλου δεν περιόρισε την αστοχία του σκεπτικού της μόνο στο προηγούμενο ατόπημα, αλλά θέλησε να γελοιοποιηθεί λίγο περαιτέρω!

Έτσι, λοιπόν, συνεχίζοντας την ανάγνωση του εκ Μαξίμου προερχόμενου "σκονακίου”, υποστήριξε με το παραλήρημά της πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επιστροφής στο παρελθόν της μνημονιακής πειθαρχίας και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους: Ένα πρόγραμμα βασισμένο στον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις που σταματά... τις προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών.

Η δυστυχής, και κατά τ’ άλλα συμπαθέστατη, κυρία Αχτσιόγλου, βέβαια, σκόπιμα απέφυγε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες στα του οίκου της, φροντίζοντας επιμελώς να μην αναφέρει πως το 5:1 αφορά σε 5 προσλήψεις ημετέρων, για κάθε αποχώρηση υπαλλήλου ή διωγμό αντιφρονούντος. Πρέπει να την πληροφορήσουμε πως οι προσληλψεις που απαιτούνται, ειδικά στην Υγεία και την Εκπαίδευση, θα γίνουν άμεσα, χωρίς βέβαια να συνεχίσει η ρουσφετολογική δημιουργία κομματικών στρατευμάτων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διότι αντίκειται στη δική της φιλελεύθερη ιδεολογία - οι διαδικασίες προσλήψεων, θα γίνουν αυστηρά βάσει αναγκών και αξιολόγησης μέσω ΑΣΕΠ.

Και το δακρύβρεχτο παραμύθι-ρόγχος συνεχίζει... χωρίς ανάσα!

Ισχυρίζεται ακόμα η κυρία Αχτσιόγλου πως τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται κατά την άποψή της για κατάργηση του υφιστάμενου ασφαλιστικού... πως είναι δυνατόν αναρωτιέται, να μην περιγράφει με ποιο μοντέλο θέλει να το αντικαταστήσει και να αφήνει στην αβεβαιότητα εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους!

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη σύγχυσή της και θα μπορούσα ίσως και να καταλάβω τους λόγους που η κυρία Αχτσιόγλου παρεκτρέπεται! Δεν είναι απλό σίγουρα, από τα ψηλά στα οποία κατά λάθος βρίσκεται, να νιώθει πάλι πως γκρεμίζεται στα πολύ χαμηλά, για να μην πούμε στα αζήτητα...

Όμως, οφείλω να κάνω την προσπάθεια να την ηρεμήσω και να την κάνω να νιώθει ασφαλής.

"Η δραστική μείωση των υπέρογκων εισφορών που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου στους ελεύθερους επαγγελματίες, ύστερα και από την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές θεμελιώδεις διατάξεις του νόμου, αποτελεί ένα τμήμα των αλλαγών που θα γίνουν... Επιπλέον, στόχος της ΝΔ είναι:

-η μείωση των ανώτατων ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όσο και οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες,

-να τεθεί ως πλαφόν εισφορών και φόρων το 50% του καθαρού εισοδήματος του ελεύθερου επαγγελματία, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Έτσι, ένα μεγάλο ποσοστό από τις απώλειες που θα προκύψουν από τη μείωση των εισφορών αναμένεται να καλυφθούν από τη μείωση της εισφοροδιαφυγής στην οποία έχουν καταφύγει πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ πολλοί διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Άρα, το επιχείρημα της συμπαθεστάτης κατά τ’ άλλα, αλλά αδιάβαστης ή προχειρομελετημένης κυρίας Αχτσιόγλου πως από το πρόγραμμα της ΝΔ απουσιάζει κάθε αναφορά στο ασφαλιστικό, όπως και το αφήγημα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, κρίνονται ως άνευ ουσίας και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού.

Η κυρία Αχτσιόγλου, πάντως και σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται σε δυνητικό οπαδό της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και που δεν θα είναι άλλη από εκείνη της Νέας Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτόν, καλό θα ήταν να μιλάει όσο περισσότερο μπορεί!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]