Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κουφοντίνας ζητά αναβολή εν αναμονή... νέου Ποινικού Κώδικα


Αίτημα για αναβολή της συζήτησης για χορήγηση άδειας υπέβαλε δια της συνηγόρου του ο Δημήτρης Κουφοντίνας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικά που θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου και μετατρέπει τη «στάση κρατουμένων» από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Με την κίνηση αυτή ο Δημήτρης Κουφόντινας επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος ψηφίστηκε από την κυβέρνηση την εβδομάδα μετά τις εκλογές και πριν κλείσει η Βουλή για την διενέργεια των εθνικών εκλογών.


Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελία Βόλου έχει εισηγηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να μην χορηγηθεί άδεια στον εκτελεστή της 17Ν, εξ αιτίας της σε βάρος του δίωξης για «στάση κρατουμένων», που αποτελεί με βάση των υφιστάμενο Ποινικό Κώδικα κακούργημα.

Η εισήγηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποφάσισε ο Άρειος Πάγος μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]