Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκαλούν οι «Τσάμηδες»


Προσπάθεια διατήρησης ζωντανού του αλβανικού αλυτρωτισμού και προς τον... Νότο ξαναβάζουν εθνικιστικοί κύκλοι στα Τίρανα με αιχμή το λεγόμενο θέμα της Τσαμουριάς, και είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την συρρίκνωση του κόμματος των Τσάμηδων στις τελευταίες εκλογές, επιχειρούνται «τονωτικές ενέσεις» με ακτιβισμούς, όπως η παρέμβαση αυτή στην Κεντρική Πλατεία Τιράνων, η συμμετοχή στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης με χωριστό μπλοκ των «Τσάμηδων» και φυσικά τις εκδηλώσεις που οργανώνουν κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την επέτειο της εκδίωξης των Τσάμηδων συνεργατών των ΝΑΖΙ από την Ελλάδα.

Μεγάλη επιγραφή με το λογότυπο «I love Cameria» έχει τοποθετηθεί στο κεντρικότερο σημείο των Τιράνων στην πλατεία Σκεντέρμπεϊ. Στο πλαίσιο των 75 χρόνων «από την ελληνική γενοκτονία σε βάρος των Αλβανών της τσαμουριάς», ο σύλλογος τσαμουριά και το κόμμα PDIU τοποθέτησαν στην κεντρική πλατεία Τιράνων με γράμματα 3D την φράση «I love Cameria».

Ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως η κοινότητα των Αλβανών της τσαμουριάς θα πολεμήσει για τα δικαιώματά της όσο υπάρχει ο κόσμος και ο τελευταίος Αλβανός της τσαμουριάς. Ο σύλλογος τσαμουριά και το κόμμα των τσάμηδων διοργανώνουν και την τσάμικη εβδομάδα ξεκινώντας από τις 22 Ιουνίου.

«Τώρα στην πλατεία Σκεντέρμπεϊ...

75χρόνια από την γενοκτονία και την εθνοκάθαρση!

Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη κοινότητα, υπάρχει κοινότητα που νικιέται από την αδικία, την λήθη και τον χρόνο και αυτή η κοινότητα είναι πεπρωμένο να πάψει να υπάρχει, να αφομοιωθεί.

Αυτή είναι η στιγμή των Αλβανών της τσαμουριάς που έχει 75 χρόνια που κρατά ζωντανή την μνήμη, την κουλτούρα, την ιστορία αλλά που μάχεται καθημερινά και θα μάχεται μέχρι να υπάρχει ο κόσμος και ο τελευταίος Αλβανός της τσαμουριάς για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Δεν ξεχνούμε!

Η ώρα για τσαμουριά!»
N.M
LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]