Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eκρήξεις σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν


Επεισόδιο με εκρήξεις σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε δύο δεξαμενόπλοια που βρίσκονταν στον Κόλπο του Ομάν όπως μεταδόθηκε από ιρανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, τα δύο δεξαμενόπλοια εξέπεμψαν σήμα κινδύνου στις πακιστανικές αρχές ενώ τo βρετανικό ναυτικό προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του ώστε να κινούνται με εξαιρετική προσοχή στον Κόλπο και διευκρίνισε ότι ερευνά το περιστατικό.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, οι εκρήξεις πιστεύεται ότι έγιναν μετά από επίθεση εναντίον των τάνκερ, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιες χώρες εμπλέκονται.

Αξιωματούχος στο λιμάνι Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άτομο που έχει γνώση των εξελίξεων ανέφεραν στο Bloomberg ότι έχει πιάσει φωτιά το ένα δεξαμενόπλοιο, το Front Altair με σημαία Νήσων Μάρσαλ, που είχε φορτώσει πετρέλαιο από το Αμπού Ντάμπι προτού αποπλεύσει. Το δεύτερο δεξαμενόπλοιο είναι το Kokuka Courageous με σημαία Παναμά.

Πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι έχουν εκκενωθεί τα εμπλεκόμενα δεξαμενόπλοια και τα πληρώματά τους είναι ασφαλή.


Νωρίτερα ο Maritime Trade Operations, ο οποίος ανήκει στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για περιστατικό με πλοία στον Κόλπο του Ομάν, κοντά στην ιρανική ακτή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. «Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι του διερευνούν» το περιστατικό, σημείωσε.

Σύμφωνα με τις συντεταγμένες που έδωσε το βρετανικό ναυτικό το περιστατικό συνέβη κάπου 25 ν.μ. ανοικτά των ακτών του Ιράν.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]