Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλαξαν το Σύμβολο της Πίστεως! Αποδομούν την Ορθοδοξία!


Ποιοι και γιατί επιδιώκουν –μανιωδώς- να αλλοιώσουν τον ελληνορθόδοξο χριστιανισμό;
Ποιών τα σχέδια εξυπηρετούν, με την δημιουργία αιρετικού σχήματος εντός της ελληνορθόδοξης εκκλησίας;
Παπικό Πιστεύω στην Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως!

Γράφει ο Νεκτάριος Δαπέργολας
Διδάκτωρ Ιστορίας


Να λοιπόν και το filioque μέσα σε ορθόδοξο ναό της αγιοτόκου πατρίδας μας. Αλλά μετά από τόσους καρδινάλιους που τριγυρνούν εσχάτως (όλο και πιο ενεργά) στις εκκλησίες μας, ήταν θέμα χρόνου να ακουστεί και το Σύμβολο της Πίστης μας, μαγαρισμένο από την βλάσφημη παπική κακοδοξία.

Καμία έκπληξη λοιπόν. Θα έλεγα πως ζήσαμε για να το δούμε και αυτό, η αλήθεια ωστόσο είναι πως «μείζονα και χείρονα τούτων οψόμεθα». Θλιβεροί (αν)ιεράρχες, κατ’ όνομα ορθόδοξοι αλλά κατ’ ουσίαν βυθισμένοι στις πλάνες της μεταπατερικής, αγαπολογικής ψευτοθεολογίας και στα τοξικά λύματα του Οικουμενισμού, πετούν ολοένα και πιο αδίστακτα και ξεδιάντροπα «τοις κυσί και έμπροσθεν των χοίρων» δόγματα, ιερούς κανόνες, οικουμενικές συνόδους, πατερικά κείμενα και πνευματικούς αγώνες αιώνων.

Μέσα στη δυσώδη σκέψη κάποιων η λεγόμενη «Ένωση των Εκκλησιών» (ή, για την ακρίβεια, η άλωση της μίας και μόνης Εκκλησίας από τις δυτικές αιρέσεις) έχει ήδη συντελεσθεί.
Οι συναγελασμοί, οι συμπροσευχές και οι εκατέρωθεν δηλώσεις περί μίας ενιαίας Εκκλησίας που είναι επί θύραις και που θα βασίζεται στην… αγάπη (τσαλαπατώντας βάναυσα κάθε μορφή δογματικής αλήθειας), πυκνώνουν σε απίστευτους ρυθμούς.


Αμφιβάλλει άραγε κανείς (από τους έχοντες στοιχειώδη γνώση των πραγμάτων) για το πόσο γρήγορα βαδίζουμε πλέον και προς τις επίσημες διακηρύξεις, προς την ολοκλήρωση αυτού που προοιωνίστηκε και δρομολόγησε το Κολυμπάρι, προς το «κοινόν ποτήριον»;

Οι λίγοι όμως που έχουν γνώση και τολμούν να αρθρώσουν λόγο διαμαρτυρίας και αντίστασης στον ζοφερό κατήφορο, εξουθενώνονται και καθυβρίζονται ως ακραίοι και σκοταδιστές.

Όσο για το μέγα μέρος του λαού μας, συνεχίζει να κοιμάται μέσα στη νεοταξική του εξηλιθίωση και την εκφυλιστική παρακμή δεκαετιών, αμέριμνο και ανίδεο, ανίκανο ακόμη και να υποψιαστεί τις πραγματικές αιτίες του τέλματος μέσα στο οποίο βουλιάζει, ανίκανο να συνειδητοποιήσει ποια μπορούν να είναι τα τραγικά επίχειρα της αποστασίας του, τι είναι οι πνευματικοί νόμοι που λειτουργούν, ποιες συμφορές έπαθε αυτός ο τόπος όποτε πρόδωσε την ορθόδοξη πίστη του.
Η Παναγιά να βάλει το χέρι της…

Παραθέτουμε το κείμενο της καταγγελίας, όπως μας εστάλη:
«Το πρωί, της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 παραβρεθήκαμε ως πιστοί σε Λειτουργία στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επί της ονομαστικής εορτής του Δεσπότου κ. Βαρνάβα.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν πλήθος ιερέων καθώς και ο Δεσπότης Γλυφάδας Αντώνιος, ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, ο Επίσκοπος Αμορίου και ηγούμενος της Μονής Βλατάδων Νικηφόρος, ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος, Ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Πάτερας Καλιακμάνης Βασίλειος και ο κοσμήτωρ και καθηγητής της Θεολ. Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ενώ ξεκίνησαν οι ψάλτες να απαγγέλλουν το Σύμβολο της Πίστης μας το «Πιστεύω» απήγγειλαν την αρχή του και με εντολή του Δεσπότου Βαρνάβα να το συνεχίσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος κ. Σταμάτης του δόθηκε ένα βιβλίο και συνέχισε την απαγγελία λέγοντας για το Άγιο Πνεύμα «το εκ του Πατρός εκπορευόμενον και εκ του Υιού».

Εκείνη την στιγμή κάποιοι από εμάς τους πιστούς που το αντιληφθήκαμε σηκωθήκαμε και φύγαμε, κάποιοι άλλοι το συνειδητοποίησαν αργότερα και λυπήθηκαν.
Δεν αντέδρασε κανείς δημόσια ούτε Δεσπότης ούτε Ιερέας ούτε εκείνη την στιγμή ούτε αργότερα.
Ούτε είπε κανείς να επαναλάβει το Πιστεύω ο κ. Σταμάτης.

Σύμφωνα με μαρτυρία ιερέως που βρισκόταν μέσα στο ιερό αντέδρασαν εκείνη την στιγμή κάποιοι ιερείς μέσα στο ιερό χωρίς να το αντιληφθεί ο κόσμος έξω και ο Δεσπότης Βαρνάβας τους είπε να ησυχάσουν για να μην γίνει φασαρία και ότι δεν θα καταλάβαινε ο κόσμος.

Μας αλλάξαν το Πιστεύω.
Κανείς τους δεν αντιδρά.
Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι η αίρεση μπήκε μέσα στην εκκλησία».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]