Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψυχρολουσία Ελλάδας από Πάιατ – Επιδιώξτε συμφωνία win win με Τουρκία


Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας, στην ΑΟΖ της Κύπρου. Το γεωτρύπανο «Πορθητής» βρίσκεται κοντά στις ακτές τους Πάφου και ετοιμάζεται για γεώτρηση, ενώ το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», ετοιμάζεται για έρευνες νότια της Ρόδου. Τα τουρκικά ερευνητικά πλοία, συνοδεύονται και από Μονάδες του Τουρκικού Στόλου, ενώ είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο, μεγάλη αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι στις περιοχές των υποθαλάσσιων ερευνών, έχει δικαιώματα και το ψευδοκράτος και πως δεν πρέπει να γίνονται εργασίες εκεί, από πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες, μέχρι να λυθεί το Κυπριακό. Προειδοποίησε μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και την ΕΕ να μην υιοθετεί θέσεις, υπέρ των Ελληνοκυπρίων. Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, «να δράσουν συλλογικά οι Ευρωπαίοι, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, σε βάρος της Τουρκίας, εξαιτίας της παραβατικής της συμπεριφοράς στην κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο», ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η παρέμβαση του Έλληνα υπουργού έγινε κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με τη συμμετοχή και των υπουργών Άμυνας, στις Βρυξέλλες, παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί διατύπωσαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα πρέπει η ΕΕ να προβεί άμεσα σε λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας, παρότι δέχτηκαν, ότι με τις δραστηριότητές της αμφισβητεί δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Win win συμφωνία λέει ο Πάιατ

Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, σε Συνέδριο που οργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Τατόι, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για συμφωνίες win-win για όλους. Ο Αμερικανός πρέσβης εννοεί, δηλαδή, ότι οι ενεργειακοί πόροι πρέπει να μοιραστούν και στις δυο κοινότητες της Κύπρου και για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ. Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρέσβης. «Είναι πολύ σημαντικό ο κ. Τσίπρας να ταξιδέψει στην Άγκυρα, αφού στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι μέλος του NATO» προσέθεσε ο κ. Τζέφρεϊ Πάιατ.

Να προσθέσουμε επιπλέον, καθότι έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, ότι, Βρετανός υπουργός χαρακτήρισε την περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο, ως περιοχή «υπό αμφισβήτηση», δηλαδή, ο Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, αμφισβητεί τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου. Για το θέμα αυτό, το υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, προέβηκε και επισήμως, σε διάβημα προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Κοντολογίς, Αμερικανοί, Βρετανοί και Ευρωπαίοι είναι τουλάχιστον «επιφυλακτικοί», για την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χρήστος Καπούτσης
SLPress



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Δυο κοινότητες λέει ο Αμερικανός, νομιμοποιεί τις δυνάμεις εισβολής και κατοχής των τουρκαλάδων, είδατε τι φίλους έχουμε; γαβγίζει ο Ερντογάν και τρέχουν οι φίλοι μας οι Αμερικανοί να τους δώσουν κομμάτια από την Κύπρο και ποιός ξέρει, ίσως και από την Ελλάδα, δικά τους εδάφη είναι;
    Δεν βλέπουν ότι η Τουρκία είναι αχόρταγη και όλο ζητάει; τάσπασε η κυβέρνηση με την Ρωσία και τα έδωσε όλα στην Αμερική για να μας φτύνει τώρα. Σκύψτε και άλλο για να δώσουν στους Τούρκους και κανένα νησί, σκύψτε....ηλίθιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tό "φιλελληνικό " προσωπείο τών αμερικανών έπεσε.... Αποκαλύφθηκε κατά τήν γνώμη μου.Ότι γιά νά ακυρώσει ό σουλτάνος Σ400 . Καί νά γυρίσει στό αμερικανικό μαντρί "πήρε " κομμάτι Κυπριακής ΑΟΖ καί ίσως[σίγουρα] μέρος τής δικής μας. Καί νησιά ; θά τό διαπιστώσουμε σύντομα. Αγαπητή Κέλλυ χθές ή προχθές έδωσα ένα λίγκ. Όπου αποκαλυπτόταν : Κλίμακιο τού τομέα διεθνών σχέσεων τού Σύριζα. ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΕΙ. Συνδίασε τώρα τίς δηλώσεις τού κυρίου πρέσβυ πιούριφοι -παιατ. Αλλά καί τί νά πεί αφού οί νενέκοι πού μάς κυβερνούν έχουν μυστικές διαπραγματεύσεις μέ τούς Τούρκους γιά συνδιαχείριση. Τί νά πεί καί αυτός αφού πουλάει ,παζαρεύει τήν πατρίδα ή ίδια ή κυβέρνηση.... Τά σημάδια πάντως αγαπητή μου δείχνουν σύγκρουση ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΠΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ. Ίσως γλυτώσουμε από τήν γάγγραινα τής προδοσίας. Καί έρχονται φθσικά καί ειδικά δικαστήρια. ΌΧΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ....

      Διαγραφή
  2. Ενορχηστρωμένη επίθεση...Αγγλία, Πάιατ... Κέντρα και παράκεντρα του νεοταξικού συνονθυλεύματος. Και εντός, ηγέτες δουλικά... Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι προχθές υποτίθεται πως απειλούσαν μαζί με τους Ισραηλινούς τους τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παϊτ είναι καθ΄αυτού αχυράνθρωπος του βαθέος κράτους. Δεν τον έχουν διορίσει εδώ τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάνο, είναι ηλίθιοι (το πιο ευγενικό που μπορώ να γράψω για τους δειλούς και κατάπτυστους καρεκλοκένταυρους μας), δεν βλέπουν ότι οι Τούρκοι όσα και να τους δώσουν, ζητάνε και άλλα; για τους Αμερικανούς το ξέραμε ότι μας βάζουν μπροστά για να ξαναγυρίσει (αν έφυγε ποτέ) η τουρκιά από την επιρροή τους.Ο Ερντογάν παίζει σε διπλό ταμπλό και βλέπω ότι τα καταφέρνει, ο Πούτιν δεν καταλαβαίνω πως ανέχεται να τον κοροϊδεύει; είμαι τόσο εξοργισμένη με τα εθνικά θέματα και τους αποτυχημένους πολιτικούς μας που ώρες-ώρες μου έρχεται να ουρλιάξω, πανάθεμα τους όλους, ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]