Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι δείχνει εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για ύποπτες μεθοδεύσεις αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας


Εξετάζεται η σχέση τους με λαθρεμπορικά κυκλώματα αλλοδαπών. Η περίεργη σύλληψη, η σύγχυση στις …γιάφκες και τα το παρασκήνιο «επιτυχιών» της ΕΛ.ΑΣ

Nέα στοιχεία ότι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεργάζονται με αλλοδαπούς εμπόρους λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών και συμμετέχουν σε πόλεμο συμφερόντων γύρω από το παραεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας, ανακύπτουν από την περαιτέρω έρευνα υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής ύστερα από τη σύλληψη -στις αρχές Φεβρουαρίου- ενός 42χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι ύποπτοι αστυνομικοί προχώρησαν, την ίδια μέρα, σε προσαγωγές ή συλλήψεις αλλοδαπών σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας όπου υπήρχαν περίεργα …λάθη και σύγχυση στις «γιάφκες» που φέρεται να είχαν οι ύποπτοι.

Σε συλληφθέντα στον Αγιο Παντελεήμονα αποδόθηκε αποθήκη λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή αυτή με την οποία δεν είχε καμιά σχέση. Ωστόσο αυτή η αποθήκη εμφανίσθηκε να ανήκει σε προσαχθέντα για άλλο αδίκημα στην περιοχή της Ομόνοιας τις ίδιες ώρες. Η εν λόγω εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ –αρχικά στοιχεία παρουσιάσθηκαν στο «Βήμα της Κυριακής» προ δύο εβδομάδων- ολοκληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες και ο φάκελος παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές.

Η έρευνα που διεξάγεται υπό τις εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ αφορά αστυνομικούς που συμμετέχουν στο Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που είχε εμφανίσει η λεωφόρος Κατεχάκη τον Μάρτιο του 2015 (λίγο μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ) .


Όλα ξεκίνησαν από την σύλληψη στις, 3 Φεβρουαρίου 2019, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας, του 42χρονου από το Μπαγκλαντές για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων καπνικών προϊόντων που φέρεται να βρέθηκαν σε δύο αποθήκες στις οδούς Ιουλιανού και Αριστοτέλους.

Ο ύποπτος είχε συλληφθεί σε εστιατόριο στην οδό Ηπείρου. Μάλιστα τότε το δελτίο τύπου συνοδευόταν με φωτογραφίες των κατασχεθέντων προϊόντων.

Ωστοσό ο 42χρονος αλλοδαπός (σσ. εκπροσωπείται νομικά από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Παπαβλασόπουλο Γρηγόρη) ανέφερε σε άλλες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ότι δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με τις αποθήκες με τα ναρκωτικά και τα λαθραία τσιγάρα κι ότι είναι θύμα πιθανόν μεθοδεύσεων των αστυνομικών.

Οι δικαστικές αρχές αναζήτησαν το βίντεο της σύλληψης από την κάμερα του εστιατορίου αλλά κι από γειτονικό σημείο όπου οδηγήθηκε με χειροπέδες ο συλληφθείς. Από αυτές τις κάμερες προέκυπτε ότι δεν είχε βρεθεί στην κατοχή του οποιοδήποτε παράνομο προϊόν –όπως υποστήριζαν οι αστυνομικοί- αλλά κι ότι υπήρξε σύλληψή του με τη μεσολάβηση άλλου προσώπου που απεικονιζόταν στο βίντεο.

Ακόμη προέκυψε ότι ο συλληφθείς δεν είχε καμιά σχέση με τα δύο διαμερίσματα-αποθήκες που του αποδόθηκαν. Κι αυτό γιατί ούτε αποτυπώματα, ούτε δείγματα DNA , ούτε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο βρέθηκε που να συνδέει τον 42χρονο με τα εν λόγω διαμερίσματα. Όμως το ιδιότυπο είναι ότι η ίδια ομάδα αστυνομικών προχώρησε εκείνες τις ώρες σε μια τυπική προσαγωγή- μετά φέρεται ν αφέθηκε ελεύθερος- ενός άλλου υπηκόου Μπαγκλαντές στην Ομόνοια, για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε παρουσία στα διαμερίσματα που αποδίδονταν στον συλληφθέντα της οδού Ηπείρου.

Σε μια σαφή ένδειξη για τους δικαστικούς ότι οι ιδιότυπες ενέργειες των αστυνομικών σχετίζονταν με προσπάθειες να «εξοντώσουν» ..αντιπάλους εμπλεκομένων σε εμπόριο τσιγάρων. Για λογαριασμό πιθανόν άλλων λαθρεμπόρων με τους οποίους συνεργάζονται. Κι αυτό γιατί ο εντοπισμός ναρκωτικών στην κατοχή των αλλοδαπών θα οδηγούσε σε πολυετείς καθείρξεις και συνεπώς στην απόσυρση τους από το παραεμπόριο της Αθήνας.

Το Βήμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]