Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία «ante portas»


Τα πράγματα με την Τουρκία καθημερινά χειροτερεύουν. Οι γείτονες κλιμακώνουν συνεχώς την κατάσταση , η οποία μάλλον έφτασε στο απροχώρητο. Και τι κάνει η επίσημη Ελλάδα ; Απλώς παρακολουθεί τα τεκταινόμενα.

Στη βδομάδα που πέρασε γίναμε όλοι μάρτυρες των καυγάδων που διεξήχθησαν για τρεις μέρες από τα κόμματα στη βουλή. 300 βουλευτές μαλλιο-τραβηχτήκαν, γιατί λέει ένας υπουργός ειρωνεύτηκε έναν υποψήφιο βουλευτή της αντιπολίτευσης. Και μέσα σ’ αυτές τις τρεις μέρες, οι «πατέρες» του λαού δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με το εθνικό , καυτό θέμα της Τουρκίας. Αιδώς κύριοι. «Αιδώς εν οφθαλμοίς».

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί, βουλευτές και Σία, ξεχνάτε ως φαίνεται ότι ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός σας εξέλεξε, για να τον υπηρετήσετε κι όχι να μαλώνετε για τις «καρέκλες» σας.

Τα δε κόμματα είναι τόσο απασχολημένα με την άγρα ψήφων , εν όψει των επερχομένων εκλογών, ώστε ουδόλως ενδιαφέρονται για το εθνικό θέμα που δημιουργούν, οι «εξ ανατολάς» γείτονές μας . Σημασία γι’ αυτά έχουν μόνο οι δημοσκοπήσεις, ως προς τα ποσοστά που θα πάρουν.

Το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν οι ταγοί του έθνους, είναι να συγκαλέσουν μια σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων , για να εξετάσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να σκεφθούν τρόπους αντίδρασης. Κι αν δεν παίρνει την πρωτοβουλία η κυβέρνηση προς τούτο, πού είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ; Δεν μπορεί ο κ. Παυλόπουλος να κρύβεται πίσω από τυπικές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Οι πολιτικοί φαίνονται με τις πράξεις τους, όταν διασαλεύεται ο ομαλός βίος του έθνους.


Ευτυχώς που οι μαχητικοί δημοσιογράφοι καταφέρνουν να ενημερώσουν δεόντως τον ελληνικό λαό. Όμως οι έχοντες στα χέρια τους, όχι πολιτική εξουσία, αλλά μόνο τον κονδηλοφόρο τους είναι πεπερασμένοι, εκ των πραγμάτων. Ως εκ τούτου ο ελληνικός λαός περιμένει από τους εν ενεργεία πολιτικούς να βγάλουν τα «κάστανα από τη φωτιά».

Γενικά όμως όσοι μιλούν και περιορίζονται για να ερμηνεύσουν τη συμπεριφορά της γείτονος, καλό είναι να βάζουν στο τραπέζι και τα ιστορικά γεγονότα, που μας συνδέουν με τον τουρκικό λαό:
• Οι Τούρκοι είναι ιστορικά ο κακός δαίμονας του ελληνικού έθνους.
• Οι Τούρκοι κατέλυσαν τη Βυζαντινή αυτοκρατορία και το 1453 μ.Χ. κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη.
• Για 400 χρόνια καταδυνάστεψαν τον ελληνικό λαό.
• Το 1897 μας κατανίκησαν στον «ατυχή πόλεμο».
• Τους νικήσαμε το 1912 στους Βαλκανικούς πολέμους, όταν η αυτοκρατορία τους κατέρρεε.
• Το 1922 μας κατατρόπωσαν από τα μέρη της Ιωνίας, που ήταν η γη των πατέρων μας από το 700 π.Χ..
• Το 1955 βυσσοδόμησαν εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.
• Το 1974 εισέβαλαν στην Κύπρο, που κατακρεούργησαν.
• Σήμερα, έχουν εξελιχθεί στη μεγάλη δύναμη των 83 εκατομμυρίων ανθρώπων, με μια ακμάζουσα πολεμική βιομηχανία και ένα αεροπλανοφόρο στα σκαριά. Κατασκευάζουν συγχρόνως πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, που θα τους δώσει την ευκαιρία σε λίγα χρόνια να περάσουν στα ατομικά όπλα.

Πέραν τούτων μας διατυμπανίζουν ότι στις αρχές της συμμαχίας του ΝΑΤΟ προβλέπεται πως στην περίπτωση διένεξης μεταξύ δύο συμμάχων, η Συμμαχία δεν παρεμβαίνει. Ακόμη λένε ότι η χώρα τους δεν υπέγραψε το 1982 το Δίκαιο της Θάλασσας, ώστε δεν δεσμεύονται απ’ αυτό.

Συμπέρασμα : Οι πατέρες του έθνους υπό την εποπτεία του ΠτΔ οφείλουν, πάραυτα, να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι, για να δουν πως αντιμετωπίζεται η παρούσα κατάσταση. Ακόμη, θα πρέπει να κατανοήσουν, πως δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τις όποιες ανακοινώσεις των στρατιωτικών μας. Τους πολέμους τους αποφασίζουν οι πολιτικοί και τους διεξάγουν οι στρατιωτικοί.

Γι’ αυτό κυρίες και κύριοι, που κάθεστε στο κοινοβούλιο, ξυπνήστε από το βαθύ λήθαργό σας και «πάρτε» πρωτοβουλίες. Οι καιροί ου μενετοί .

Αυγερινός Θεόδωρος
Το Βήμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]