Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικρίνει ο Σαλβίνι τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ


Οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ως αποτέλεσμα τη λιμοκτονία της ηπείρου και πρέπει να αλλάξουν, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Χθες, ο Σαλβίνι προκάλεσε τριγμούς στις αγορές αφού δήλωσε ότι η Ρώμη θα πρέπει να είναι έτοιμη να παραβιάσει το όριο του 3% του ΑΕΠ που ορίζει η ΕΕ για το έλλειμμα και να ωθήσει το χρέος στο 140% του ΑΕΠ, αν χρειαστεί, για να μειωθεί η ανεργία.

«Εάν υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανόνες που οδηγούν σε λιμοκτονία μια ήπειρο, αυτοί οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τα χθεσινά του σχόλια, που οδήγησαν την απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σε υψηλό δύο μηνών και το spread μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών αποδόσεων σε υψηλό τριμήνου.


Σήμερα, οι ανησυχίες των επενδυτών εξαπλώθηκαν στην ιταλική χρηματιστηριακή αγορά και επηρέασαν τις μετοχές σε όλη την Ευρώπη. Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί μήπως τα σχόλιά του για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ οδηγούν σε διεύρυνση του spread, ο Σαλβίνι δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση, διότι το δικαίωμα των Ιταλών στην εργασία, τη ζωή και την υγεία προέχει».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]