Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Απαράδεκτο το τελεσίγραφο των ΗΠΑ για τους S-400


«Ως απαράδεκτο» απορρίπτει η Ρωσία το τελεσίγραφο των ΗΠΑ προς την Άγκυρα για ακύρωση της αγοράς των S-400, όπως διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είμαστε εξαιρετικά αρνητικοί σε αυτό, πιστεύουμε ότι τέτοια τελεσίγραφα είναι απαράδεκτα», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για την στάση του Κρεμλίνου απέναντι στο δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος τύπου σχολίασε το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNBC, το οποίο επικαλούμενο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έδωσαν προθεσμία έως το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου στην Τουρκία ώστε να ακυρώσει την αγορά των S-400 από την Ρωσία, εάν δεν θέλει να της επιβληθούν κυρώσεις.


Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία τηρεί τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των F-35 και πως η Άγκυρα αναμένει το πρόγραμμα να συνεχιστεί ως έχει.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι η αγορά των S-400 έχει στόχο να αντιμετωπιστούν οι αμυντικές ανάγκες της χώρας του και δεν αποτελεί απειλή. «Κάνουμε ό,τι προβλέπουν οι διμερείς συμφωνίες. Αν και υπάρχουν κάποια ζητήματα κατά καιρούς, είμαστε ικανοποιημένοι που δεν έχει υπάρξει κάποια ραγδαία αλλαγή μέχρι στιγμής. Η Τουρκία προετοιμάζεται επίσης για ενδεχόμενη εφαρμογή κυρώσεων βάσει της CAATSA», υπογράμμισε ο Ακάρ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]