Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαρτζιλίκια ή διορισμοί. Μπλέξανε οι σύντροφοι…


Του Γιώργου Κράλογλου

Το τελευταίο προεκλογικό χαρτζιλίκι θα πέσει την Παρασκευή. Δύο μέρες πριν. Είναι για το νοίκι μας. Το επόμενο παίζεται. Έχουμε και γκρίνιες...

Η μεγαλύτερη, εσωτερική γκρίνια, βγήκε στο κόλπο με τις συντάξεις. Τη "γρουσούζα" 13η σύνταξη όταν οι συνταξιούχοι κατάλαβαν την "φόλα". Τα ακούσαμε και τα διαβάσαμε από τους ίδιους, για ποια από τις τσέπες τους "έδωσε" την "κουτσή" 13η.

Σωστά λοιπόν γκρινιάζουν αυτοί που γκρινιάζουν στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου "...σύντροφοι, (λένε) θα την πατήσουμε με τα επιδόματα. Δεν βουλώνουμε τρύπες... Εδώ που φτάσαμε δεν μας γλυτώνει τίποτε άλλο. Τίποτε εκτός από χωσίματα στο κράτος."

Τα λόγια βέβαια, είναι δικά μου. Τα "σκηνοθέτησα" όμως με τρόπο που αποδίδουν όσα ακούγονται για γκρίνιες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Από το Μαξίμου μέχρι το Οικονομικών και την Κουμουνδούρου. Έχουν βγάλει μεγάλη γλώσσα συγκεκριμένοι κομισάριοι της οικονομίας.

Τρώγονται, ότι τα χαρτζιλίκια ακόμη και ως "φόλα" είναι λεφτά που πρέπει να πληρωθούν. Και αν πληρωθούν θα βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο οι δανειστές και θα μας ξεφωνίζουν... (λένε αυτοί που υποστηρίζουν την άποψη).

Είναι βλέπεις και αυτά τα "ρημάδια" τα Γερμανικά περιοδικά που δεν τα λένε καλά ούτε για τον Τσίπρα, ούτε για τα δημοσιονομικά του (έστω και με τα ψιλολόγια που σκορπάει εδώ και εκεί), ούτε με την οικονομία που την βλέπουν να "μπουσουλάει" αντί να βαδίζει.


Ο αντίλογος του πρωθυπουργού, για τις "συμμαχίες" του με την go back κυρία Μέρκελ, τον μεσιέ Μοσκοβισί και τις ανοχές του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δεν πείθει κανέναν. Και ο λόγος είναι πως απομακρύνεται το "χρέος" τους στον Τσίπρα, για την υπογραφή του στα Σκόπια.

Διορισμοί λοιπόν είναι η αντιπρόταση των συντρόφων που φοβούνται τις αντοχές των δανειστών. Των συντρόφων που ζυγιάζουν τα συν και τα πλην στην τακτική του Μαξίμου με το καφεδάκι... στους άνεργους και τη σαχλαμάρα σύνταξη στους εξαντλημένους και φορολογούμενους απόμαχους.

Διορισμούς αντιπροτείνουν επειδή δικαιολογούνται και από προγράμματα με ξένα λεφτά. Τα κοινοτικά ΕΣΠΑ. Τους πόρους που δεν δίνουν για ανάπτυξη (που είναι ο σκοπός τους) μιας και η οικονομία, όπως θα την παραδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σούρνεται και το 2019 και το 2020.

Τι διορισμούς όμως μπορούν να κουμαντάρουν από εδώ και πέρα; Αυτή είναι και η "ένσταση" όσων επιμένουν στα χαρτζιλίκια και στο ψωμοτύρι προς την νέα τάξη πολιτών. Των επιδοματούχων του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα αλλάξουν "σεντόνια και μαξιλάρια" στις "θέσεις-αραλίκι" των κρατικών υπαλλήλων που βολεύτηκαν με 5μηνα και 8μηνα την 4ετία ΣΥΡΙΖΑ. Και θα χώσουν άλλους. Αυτούς που θα σιγουρέψουν (από την Κυριακή και μετά) πως είναι εύκολο να παρασύρουν (υπολογίζοντάς τους προς 5 ψήφους), στις βουλευτικές του Οκτωβρίου.

Οι διορισμοί, ως νέο αριστερό καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ, θα παιχτούν μετά τις εκλογές της Κυριακής. Θα έχει κλείσει στο μεταξύ ο κύκλος με τα επιδόματα, για τα "νοίκια", της κομισσάριας Φωτίου.

Με τους διορισμούς (όπως υπολογίζουν) θα "αιχμαλωτίσουν" για το 5μηνο Ιουνίου – Οκτωβρίου τον νέο κομματικό στρατό που θα κατατάξουν στα "στρατόπεδα τεμπελιάς" του κράτους.

Και αν ο λαός βγάλει κυβέρνηση Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει άλλη μια ευκαιρία να κατεβάσει στο Σύνταγμα τα "κόκκινα γάντια" να ζητάνε παράταση των συμβάσεων. Τότε θα λήγει το 5μηνο διορισμών του Τσίπρα.

Να λοιπόν το μέγα δίλλημα του Αλέξη Τσίπρα, που από τη Δευτέρα θα έχει να αντιμετωπίσει μια διαφορετική Ν.Δ. και ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Αν αποδειχθεί (με ισχυρή διαφορά της Ν.Δ. και άνοδο του ΚΙΝΑΛ) ότι τα χαρτζιλίκια (ακόμη και εκείνα που μοίρασε στους ιθαγενείς της ελληνικής σοβιετίας, ένα 48ωρο πριν τις εκλογές) δεν έπιασαν τόπο... πρέπει να αλλάξει μονοπάτι. Να βαδίσει σε ό,τι ξέρει παριστάνοντας τον αριστερό. Άνοιγμα στις πόρτες και τα παράθυρα του κράτους. Διορισμοί μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αν πιάσει το κόλπο έχει καλώς. Αν χάσει και τον Οκτώβριο (όπως και θα γίνει) φορτώνει το κόστος και τις παρατάσεις των διορισμών στους άλλους. Εκείνος θα είναι πάλι με τα κόκκινα γάντια...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]