Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία μειώνει τους δασμούς σε κάποιες αμερικανικές εισαγωγές


Η Τουρκία αποφάσισε να μειώσει τους δασμούς σε ορισμένες αμερικανικές εισαγωγές, απαντώντας σε παρόμοια κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να μειώσει κατά το ήμισυ τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα της Τουρκίας, ανέφερε η εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν διπλασιάσει τους δασμούς για τις τουρκικές εισαγωγές τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου τον περασμένο Αύγουστο, εν μέσω διπλωματικής σειράς μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ που επιτάχυνε την πτώση της λίρας.

«Αποφασίσαμε να μειώσουμε κατά το ήμισυ τους δασμούς που επιβάλλονται σε 22 προϊόντα των ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν. «Με αυτή την απόφαση οι δασμοί που επιβλήθηκαν στα προαναφερθέντα προϊόντα που προέρχονται από τις ΗΠΑ θα μειωθούν από τα 521,2 εκατ. δολάρια στα 260,6 εκατ. δολάρια», πρόσθεσε η υπουργός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Τουρκία μειώνει τους δασμούς στα επιβατικά αυτοκίνητα, τα αλκοολούχα ποτά, τον καπνό, τα καλλυντικά και το PVC.


Πριν από την απόφαση, τα τιμολόγια για το αμερικανικό ουίσκι ανέρχονταν στο 140%, ενώ το ποσοστό είναι 120% για τα επιβατικά αυτοκίνητα, 50% για το PVC και 60% για τα καλλυντικά προϊόντα.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου την περασμένη εβδομάδα να μειώσει κατά το ήμισυ τους δασμούς ήταν μια σπάνια θετική εξέλιξη ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσιγκτον, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ διέκοψε επίσης την επιλεξιμότητα της Τουρκίας για το πρόγραμμα Γενικευμένου Συστήματος Προτιμήσεων (GTS), σε μια κίνηση η Τουρκία είπε αντιφατικούς εμπορικούς στόχους.

Ο Πεκτζάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση του εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]