Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «φιλάρας» και ο «αριστοκράτης»


Βρείτε τον υποψήφιο δήμαρχο που ανακάλυψε την Αθήνα (και καταδέχτηκε να αγγίξει κοινό θνητό) και κερδίστε έναν ισλαμικό εποικισμό!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς είναι διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Αρθρογραφεί στη «δημοκρατία». Χθες το άρθρο του είχε τον ίδιο τίτλο με αυτόν της στήλης: «Ο “φιλάρας” και ο “αριστοκράτης”». Σε αυτό, με λίγες λέξεις περιέγραψε σχεδόν το σύνολο της νεοελληνικής νόσου. Ακολουθεί ενδεικτικό απόσπασμα από το κείμενο του κ. Κεφαλά:

«Πρωτοκλασάτος υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, ανήκων στην “αριστοκρατική” ελίτ της χώρας, κατελθών από τα βόρεια προάστια, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του, στη λαϊκή αγορά της Κυψέλης, προς άγραν ψήφων, απεύθυνε τον λόγο σε άγνωστο ψηφοφόρο χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη με τη φράση “γεια σου, φιλάρα”. Η εικόνα από μόνη της ήταν αρκούντως σουρεαλιστική και αποκαλυπτική. Αν αυτός ο χαιρετισμός προερχόταν από κάποιον πολιτικό λαϊκών καταβολών, το γεγονός δεν θα είχε καμία απολύτως σημασία.


Επειδή όμως κατά τη διάρκεια των κοινωνικών συναγελασμών του ο “αριστοκράτης” υποψήφιος δήμαρχος των Αθηνών ποτέ δεν θα απευθύνετο στους όμορους “αριστοκράτες” με τον προσδιορισμό “φιλάρες”, το γεγονός αναδεικνύει από μόνο του ακόμη μία φορά τον βαθμό περιφρόνησης των ελίτ προς τον λαό, ανεξάρτητα της κομματικής ταυτότητας με την οποία πολιτεύονται οι “βαρονίες”. Πράγματι, η περιφρόνηση των “αριστοκρατών” υποψήφιων δημάρχων προς τους πολίτες αποδεικνύεται και εμπράκτως από την εικόνα και την κατάσταση του κέντρου των Αθηνών».

Και στο φινάλε, η εξέλιξη της γνωριμίας φαντάζει μεν απροσδόκητη, αλλά είναι τυπικά... νεοελληνική: «Ο “φιλάρας” μετά το τέλος της συνομιλίας του διαπίστωσε ότι μόνο το αυτοκίνητό του, που κατά διαβολική σύμπτωση ήταν σταθμευμένο δίπλα στο αυτοκίνητο του “αριστοκράτη”, πήρε από τη Δημοτική Αστυνομία κλήση για παράνομο παρκάρισμα».

Όλοι αυτοί οι «αριστοκράτες» που θέλουν (για λίγο, τόσο δα λιγάκι) να μάθουν τα ήθη, τα έθιμα, τις συνήθειες και τις γειτονιές όπου προσπαθούν να επιζήσουν οι «φιλάρες» δεν είναι η γιατρειά, αλλά η αρρώστια αυτοπροσώπως. Το γιατρικό ξέρουμε ποιο είναι...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]