Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σιωπή για το Άγιο Φως από τον Αρχιεπίσκοπο!


Υπεκφυγές Ιερωνύμου για τις μεθοδεύσεις με φράση που είχε πει και ο Τσίπρας!

Εξακολουθεί να επιλέγει τον δρόμο της... σιωπής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχετικά με την -πρωτοφανή στα χρονικά- καθυστέρηση της άφιξης του Αγίου Φωτός στο «Ελ. Βενιζέλος» το Μεγάλο Σάββατο, που είχε ως αποτέλεσμα να τιναχτεί στον αέρα το πρόγραμμα για την έγκαιρη μεταφορά του σε άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να μοιραστεί το βράδυ της Ανάστασης.

Χθες το πρωί, ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων του νέου Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων, ωστόσο ακόμη μία φορά έδειξε πως δεν τον ενδιαφέρουν οι επικρίσεις και θέλησε να αποφύγει να δώσει απαντήσεις.

Μάλιστα, σε πολλούς προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η φράση που χρησιμοποίησε κατά την ομιλία του, όταν, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, είπε: «Τα καραβάνια να προχωράνε και από πίσω ας γαβγίζουν τα σκυλιά». Με αυτή τη φράση ίσως θέλησε να περάσει κάποια μηνύματα σε όσους του ασκούν κριτική, ωστόσο δεν έδωσε καμία απάντηση για την «ταμπακιέρα». Και φυσικά, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως τη συγκεκριμένη φράση είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Δεκέμβριο του 2015, θέλοντας τότε να τονίσει ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους της, παρά τις αντιδράσεις των αντιπάλων της.


Στα εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη της Ηπείρου ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε την προσπάθεια, τονίζοντας πως «πράγματα που λερώνουν και υποβαθμίζουν το περιβάλλον μπορούν να γίνουν κάτι χρήσιμο για το περιβάλλον αλλά και τρόπος ώστε να βοηθηθούν άνθρωποι που υποφέρουν». «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα θεωρούν περιττά όλα αυτά. Σε αυτούς έχουμε τη δυνατότητα και την προτροπή να τους προσκαλέσουμε, αλλά πάντοτε αυτή η κατηγορία των ανθρώπων βρίσκει τα δικά της επιχειρήματα τα οποία ντύνει ιερό χιτώνα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε με νόημα: «Αφήστε τους, λοιπόν, αυτοί θα συνεχίσουν το έργο τους».

Στον αγιασμό παρέστησαν οι μητροπολίτες Αρτης Καλλίνικος και Ιωαννίνων Μάξιμος, ο διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή και διοικητής του Αγίου Ορους Κωστής Δήμτσας, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Παύλος Ραβάνης, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, η υφ. Παιδείας Μερόπη Τσούφη, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, κλήρος και λαός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]