Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Εισαγγελείς ερευνούν παρατυπίες στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη


Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν 32 έρευνες για φερόμενες παρατυπίες στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης που διεξήχθησαν στις 31 Μαρτίου και κάλεσαν περισσότερους από 100 αξιωματούχους εκλογικών τμημάτων για ανάκριση ως υπόπτους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει την ακύρωση και την επανάληψη της ψηφοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, μια προοπτική που προκαλεί νευρικότητα στις τουρκικές χρηματαγορές. Τα αρχικά αποτελέσματα και ορισμένες νέες καταμετρήσεις έδειξαν πως το AKP έχασε τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης και της πρωτεύουσας, της Άγκυρας.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), σε συμμαχία με μικρότερα κόμματα, κέρδισε τις δημοτικές εκλογές και στις δύο πόλεις και έθεσε τέρμα στον 25χρονο έλεγχο του AKP και των ισλαμιστών προκατόχων του, επιφέροντας πλήγμα στον Ερντογάν.


Οι έρευνες επικεντρώνονται στις περιοχές Μάλτεπε, Καντίκιοϊ και Ατασεχίρ της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το Anadolu. Οι ύποπτοι ερευνώνται για φερόμενες παραβιάσεις του εκλογικού νόμου και κατάχρηση θέσης στην καταμέτρηση των ψήφων και στην εισαγωγή ημερομηνιών, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει ακόμη σχετικά με μια προσφυγή του AKP για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Έναν μήνα μετά τις εκλογές, αξιωματούχοι του AKP επανεξετάζουν το θέμα της συμμαχίας τους με το μικρότερο Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος, στην οποία ορισμένοι επιρρίπτουν την ευθύνη για μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές οπισθοχωρήσεις του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]