Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φρενοκομείο


Ζούμε στη χώρα του «ό,τι να ‘ναι». Βλέπουμε, ακούμε και βιώνουμε τα πιο αντιφατικά πράγματα. Συχνά και επικίνδυνα, όπως αποδεικνύουν οι συμπεριφορές των «πιστών» τις μέρες του Πάσχα. Κοινωνία σε παράκρουση, πολιτικοί (των κυρίαρχων κομμάτων) σε ανυπόφορη υποκρισία.
Δεν ξέρεις από πού σου έρχεται. Παράδειγμα, ο περιβόητος σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα. Ένα περίεργο έθιμο, που υποτίθεται ότι κρατά ζωντανή την παράδοση του τόπου. Μόνο, που δεν διασφαλίζει ότι θα μείνουν και ζωντανοί όσοι τον παρακολουθούν – δυστυχώς για τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του, ενώ εργαζόταν.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πολιτευτής της ΝΔ έτρεξε να υπερασπιστεί το έθιμο, φοβούμενος μήπως χάσει καμιά ψήφο. Μόλις του την έπεσαν όλοι τα γύρισε. Η ΝΔ, που υπερασπιζόταν τις προηγούμενες ημέρες τα δικαιώματα των ανυπεράσπιστων ΑμΕΑ έναντι των αηθών επιθέσεων, παρακολουθεί τον άνθρωπό της να προσβάλει τους πάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στη ΝΔ, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι δεν έβγαλε τσιμουδιά όταν δικό του στέλεχος πυροβολούσε τον αέρα, υποστηρίζοντας ότι οι μπαλωθιές είναι μέρος του κρητικού γλεντιού! Από μία τέτοια μπαλωθιά στη Θήβα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ένα 8χρονο κοριτσάκι. Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, σημασία έχει τι κάνουν οι «άλλοι», όχι οι δικοί τους.


Τώρα, δεν τους φτάνουν τα εσωτερικά, τσακώνονται και για τα εξωτερικά. Λες και έχουν πραγματικά μεγάλες διαφορές – κουραφέξαλα. Για τη Βενεζουέλα, ας πούμε, ή για την Ισπανία. Για την πρώτη και τα δύο κόμματα ακολουθούν ουσιαστικά τη γραμμή της ΕΕ και εφόσον στριμωχτούν τα πράγματα και εκείνη της Ουάσιγκτον – και ο νοών νοείτω. Για την Ισπανία, ενώ έχασαν και τα δύο κόμματα με τα οποία συνδέονται στενά, κάνουν ότι βρέχει. Το δεξιά Λαϊκό κόμμα, παρακολούθημα της Μέρκελ κατέρρευσε, ενώ οι Podemos του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησαν θεαματικά. Κι όμως η μεν ΝΔ πανηγυρίζει για τους Podemos και ο ΣΥΡΙΖΑ για το Λαϊκό κόμμα. Παρεμπιπτόντως ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει και για τη νίκη των Σοσιαλιστών! Άβυσσος η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ – ίσως γιατί έχει τον Τζουμάκα στις τάξεις του πλέον.

Και μέσα σε όλα αυτά, πετάγεται και ο Τσακαλώτος για να υποστηρίξει ότι όλα πάνε πρίμα και μπαίνουμε οσονούπω στον Παράδεισο.

Αν δεν μας δουλεύουν κανονικά και με πλήρη συνείδηση και επειδή αυτά τα πράγματα πρέπει να τα προσέχει κανείς από νωρίς, μάλλον κάποιος πρέπει να τους μαζέψει, πριν (μας) χαζέψουν εντελώς…

Γιάννης Μακρυγιάννης
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]