Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συριζαίικος ανθελληνισμός... Ο κίνδυνος εντός των πυλών


Ο δούρειος ίππος για αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας...

Της Κρινιώς Καλογερίδου

Το ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ εμφορείται από διεθνιστικές-εθνομηδενιστικές αντιλήψεις το γνωρίζουν και οι φίλα προσκείμενοι σ' αυτόν, όπως κι οι παλιοί τους σύντροφοι της Αριστεράς (για παράδειγμα ο Μίκης Θεοδωράκης), που έσπευσαν έγκαιρα να διαχωρίσουν τη θέση τους με ιερή αγανάκτηση ξεκαθαρίζοντας πως είναι διεθνιστές πατριώτες κι όχι ανθέλληνες σαν τους κυβερνώντες.

Και είναι πράγματι οδυνηρό να διαπιστώνει κανείς πόσο εμποτισμένη με το μίσος για την πατρίδα είναι μια μερίδα συμπατριωτών μας που έχουν αναρριχηθεί παραπλανητικά στην εξουσία και την κατέχουν ως λάφυρο των ψεμάτων τους από το 2015.

Η ανατριχίλα πολλαπλασιαζόμενη γίνεται, πλέον, σοκ και δέος!!! Κι όταν αυτό σου έρχεται απ' όλες τις πλευρές, νιώθεις εμβρόντητος, κεραυνοβολημένος, ανήμπορος να αντιμετωπίσεις το μίσος και το δηλητήριο το οποίο εκπέμπει η ανθελληνική προπαγάνδα τους, που αφήνει δυστυχώς σημάδια και πολλά ερωτηματικά στις ψυχές κυρίως των νέων...

- Εγώ στρεψοδικώ..., εσύ στρεψοδικείς..., αυτός στρεψοδικεί...

Οι ''προοδευτικές'' φωνές του πολιτικού παρελθόντος του ΣΥΡΙΖΑ (''Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου'') έχουν επιδοθεί και επιδίδονται σ' ένα άνευ προηγουμένου ανθελληνικό παραλήρημα διαστρέφοντας την ιστορική αλήθεια - μέσα από δηλώσεις και παρεμβάσεις τους - ακόμα και για ευαίσθητα εθνικά θέματα που αφορούν την Νεότερη ελληνική ιστορία.


Δηλώσεις και παρεμβάσεις που σκοπό έχουν να κάμψουν το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων, να τους κάνουν να νιώθουν ''ραγιάδες'' μέσα στην ίδια τους τη χώρα, ώστε να εξυπηρετούν θαυμάσια τα σχέδια του Ερντογάν για τη ''γαλάζια πατρίδα'', όπου οι σχέσεις Τούρκων-Ελλήνων θα παραπέμπουν σ' εκείνες των πασάδων-ραγιάδων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...

- Πώς είπατε; Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό;

Μήπως το «mare nostrum» του Μουσολίνι; Μέσα πέσατε!.. Αυτός είναι το δυτικό πρότυπο του Ερντογάν και, μια που το Αιγαίο δεν έχει σύνορα'' - όπως τον διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας - ιδού πεδίο λαμπρό για να το μετατρέψει σε τουρκική «mare nostrum», με τους Έλληνες (εθισμένους στη δουλοπρέπεια απ' τον ΣΥΡΙΖΑ), να υπηρετούν θαυμάσια τον σκοπό του και, αντί για υπηρέτες των Ευρωπαίων, να γίνουν γιουσουφάκια του σουλτάνου προστάτη τους!..

- Ααχ, τι ευφάνταστη που είστε!.. Τι υπερβολική!.., θα μου έλεγε κάποιος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και συσχολιαστής μου

- Ευφάνταστη, ναι, λόγω ''επαγγέλματος'', αλλά καθόλου υπερβολική, θα του απαντούσα και θα άρχιζα, ευθύς αμέσως, την παράθεση των τεκμηρίων που έχω μπροστά μου.

Στην ''τιμητική'' πρώτη θέση θα έβαζα - ανεξαρτήτως χρονολογικής σειράς - τον Νάσο Θεοδωρίδη (παλιό μέλος του Συνασπισμού, γνωστό για τις ''προοδευτικές'', ανθελληνικές του ιδέες, που ήρθε στην επικαιρότητα τελευταία με την περισπούδαστη δήλωσή του ''Δεν έπρεπε να πολεμήσουμε τους φασίστες Ιταλούς του 1940''!!!..

Δεύτερος στην κατάταξη των ανθελλήνων - κι ας λέει πως διαστρέβλωσαν την επιχειρηματολογία του - έρχεται ο Γιάννης Μηλιός (γνωστό μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ), που - σε άρθρο του για τον ελληνικό εθνικισμό, ως υπεύθυνου για την τραγωδία της Κύπρου το '74 - λέει ότι οι Τουρκοκύπριοι ήταν απομονωμένοι εκείνη την εποχή.

Ασφυκτιούσαν, λέει, κάτω απ' τον ελληνικό εθνικισμό!.. Όσο για το Κυπριακό, αυτό ''αποτελεί το πεδίο άσκησης επεκτατικής πολιτικής του ελληνικού κράτους, αλλά και διαφόρων φανερών και κρυφών κλάδων του παρακράτους, εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια''!!!.

Κοντά σ' αυτά τα φαιδρά προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι στην Τουρκία υπάρχει κάποια ελεγχόμενη ελευθερία του Τύπου, ενώ περισσότερη υπάρχει στην κατεχόμενη Β. Κύπρο!!!.. Παραδέχεται, στη συνέχεια, ότι η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων είναι αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, όμως αμέσως μετά αναρωτιέται για πόσο ακόμα θα αρνιόμαστε στους Τουρκοκύπριους το εμπόριο, την άμεση επικοινωνία με τον έξω κόσμο, την πολιτιστική παρουσία τους σε διεθνείς διοργανώσεις κλπ.

Δε διστάζει ακόμα να κατηγορήσει την κυπριακή κυβέρνηση ότι ''συμφώνησε στα λόγια για την άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, ενώ παράλληλα μέμφεται το ΑΚΕΛ ότι έχει κι αυτό άμεσες ευθύνες για την πολιτική Αναστασιάδη στο θέμα της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, αφού τον στηρίζει - όπως λέει - σαν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (αν και έχει ακροεθνιστικό παρελθόν) και συμμετέχει σ' έναν βαθμό στην κυβέρνησή του...

Μέμφεται ακόμη το ΑΚΕΛ, γιατί - αν και μεγάλο αριστερό κόμμα - διστάζει να συγκρουστεί με τον ''εθνικισμό'' (τον οποίο ταυτίζει με τον πατριωτισμό), έναν ''εθνικισμό'' σύμφυτο - όπως λέει- με την αστική ιδεολογία.

Και για να ξεκαθαρίσει, στη συνέχεια, την Μαρξιστική δική του, καταλήγει σε μύδρους ''αντιιμπεριαλιστικούς'', που πιάνουν απ' τον πόλεμο στο Ιράκ μέχρι το ''μανιφέστο'' του για την ταξική πάλη και τον αγώνα των αντεθνιστικών κινημάτων κατά του καπιταλισμού!..
Την τρίτη θέση των ανθελλήνων του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ντροπιαστικά ο Χρήστος Καραγιαννίδης, με μια και μόνο φράση του: ''Δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα. Υπάρχουν ταξικά σύνορα''!..

Στην τέταρτη είναι οι ταυτόσημες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού με τον δικό μας για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στη Βόρεια Ήπειρο, πράγμα που καταδεικνύει τα μειωμένα εθνικά αντανακλαστικά του Αλέξη Τσίπρα.
Χαρακτηριστικές επίσης του ανθελληνισμού μερίδας των κυβερνώντων είναι οι δηλώσεις Φίλη για τον νεκρό ότι ''ήταν αυτόκλητος ήρωας στο έδαφος της νότιας Αλβανίας''!..

Όσο για τη σιγή ιχθύος που κράτησε το επίσημο ελληνικό κράτος πάνω στο θέμα αυτό, το μόνο που μένει να πούμε - μετά τα όσα επικριτικά και αφοριστικά ακούστηκαν για την κυβέρνηση, ότι ''συμπλέει με τον επίσημο και ανεπίσημο ναρκέμπορο της ευρωπαϊκής ηπείρου (Έντι Ράμα), που είναι εγνωσμένος τραμπούκος ενός πρωτογονισμού, μοναδικού στην Ευρώπη για τη βία του''.

Στην προτελευταία σειρά τεκμηρίων για τον ανθελληνισμό μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζω τα έργα και τις ημέρες του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ (που αυτοαποκαλείται ''Τούρκος της Θράκης'') συχνά-πυκνά, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και λειτουργεί σαν ''δούρειος ίππος'' των τουρκικών συμφερόντων εκεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει λειτουργήσει πολλές φορές σαν ''δούρειος ίππος'' της Άγκυρας στη Δυτική Θράκη. Δεν παύει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως ''Τούρκο'' (τουρκική εφημερίδα «Zaman»), ενώ απαίτησε απ' το ελληνικό κράτος να πληρώνει για χάρη της ελληνικής μειονότητας της Δ. Θράκης τους μισθούς των δασκάλων που θα διορίζουν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι (με υπόδειξη του τουρκικού κράτους) στα σχολεία τους!..

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η επιρροή του στους χαμηλόβαθμους και υψηλόβαθμους ιθύνοντες (Διευθύνσεις εκπαίδευσης και αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας), ώστε έγινε δεκτό το αίτημά του (που ήταν αίτημα του Ερντογάν) να εφαρμοστεί πιλοτικό πρόγραμμα από το Νέο Σχολικό Έτος για τα νέου τύπου νηπιαγωγεία, ένα πρόγραμμα που αφορά την μετατροπή των δημόσιων νηπιαγωγείων σε δίγλωσσα στη Δ. Θράκη.

Σαν απόδειξη μιας ακόμα ανθελληνικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ σάς παραθέτω μέρος ενός ρεπορτάζ από το Xanthnet.gr (Η Φωνή της Αλήθειας'') πάνω στο θέμα αυτό:

''Το Υπουργείο Παιδείας παραβλέποντας επιδεκτικά τις αποφάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας των Συλλόγων, των νομών Ξάνθης και Ροδόπης καθώς και το ψήφισμα της 86ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, προχώρησε μετά και από εισήγηση του περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στον ορισμό των νηπιαγωγείων (ΦΕΚ-14- 12-2017-Αρ. Φύλλου 4386) τα οποία θα συμμετέχουν στην υλοποίηση της πράξης «Πιλοτικές Παρεμβατικές Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης»....

”Η εμμονή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος, όπως ορίζεται παραπάνω, διά της εισαγωγής της παράλληλης διδασκαλίας, καθορίζει ρητά το σκοπό του προγράμματος και ποια θα είναι η γλώσσα που θα χρησιμοποιείται καθώς η μόνη γραπτή γλώσσα που διδάσκεται στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο ως μητρική είναι μόνο η τουρκική, είναι αποτέλεσμα της έντονης πίεσης των «αυτόκλητων προστατών» της μειονότητας για την εισαγωγή ενός τύπου νηπιαγωγείου.‟

”Το νηπιαγωγείο αυτό που θα αποτελέσει μετέπειτα τον προθάλαμο δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Θράκης, αλλά και την υλοποίηση κατατεθειμένου αιτήματος από τη μεριά της μειονότητας για την ίδρυση Μειονοτικών Γυμνασίων και Λυκείων σε συγκεκριμένες περιοχές....‟

”Ορατή, επίσης, είναι και η ανάγκη μικροπολιτικών επιδιώξεων ταυτόχρονα με την ανάγκη κοινωνικής και πολιτικής επιβίωσης κάποιων, οι οποίοι αδιαφορώντας για το ρόλο του νηπιαγωγείου ως χώρο προνομιακό για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από παιδιά που δεν έχουν την ελληνική ως μητρική, δε διστάζουν να παρεμβαίνουν συστηματικά, επιδιώκοντας την πολιτική χειραγώγηση της μειονότητας και τη μετεξέλιξή της από «θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα» κατά τη συνθήκη της Λωζάνης, σε «εθνική τουρκική μειονότητα»...''

Για να κλείσω το θέμα του Ζεϊμπέκ, θα πω κάτι τελευταίο. Η δύναμη αυτού του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγκειται τόσο στην ιδεολογικοπολιτική ταύτισή του με την Κουμουνδούρου, όσο με το γεγονός ότι ''φέρνει τις αριστερόστροφες μουσουλμανικές ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ''...

Σαν τελευταίο δείγμα, που έβγαλε πρόσφατα στην επιφάνεια τα ανθελληνικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναφέρω την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (6-4-19), όπου - μεταξύ των άλλων - είπε σε μια αποστροφή του λόγου του: ''Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στον ανθέλληνα Βέμπερ, που ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ''.

Κι αναρωτιέται κανείς μετά απ' αυτό το τελευταίο: Αν ο Μάνφρεντ Βέμπερ, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος της Γερμανίας είναι ανθέλληνας επειδή ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015, αλήθεια, τι ήταν; Κι αυτός που έκανε τη χειρότερη διαπραγμάτευση (κατά το Χάρβαρντ, 17 Ιανουαρίου 2016), η οποία ισοδυναμεί με απώλεια του 10 τοις εκατό του ΑΕΠ πώς λέγεται;

Τα συμπεράσματα δικά σας...

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]