Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η προμήθεια των S-400


Το βασικό ζήτημα στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις δεν είναι το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, τονίζοντας παράλληλα ότι «η προμήθεια των S-400 αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας» για τη χώρα του.

«Δεν είναι οι S-400 το θέμα. Το θέμα είναι ότι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία, πρέπει να λάβει μέτρα ενάντια στις απειλές που δέχεται. Ζητήθηκε βοήθεια από τους συμμάχους στο θέμα αυτό, αλλά όταν δεν δόθηκε σημασία, τότε η Τουρκία κυρίαρχο κράτος κοίταξε για λύση. Το θέμα που θα έπρεπε να συζητείται η υποστήριξη που παρέχει ένας σύμμαχος στο ΝΑΤΟ στέλνοντας όπλα σε εκείνους που απειλούν την εθνική ασφάλεια ενός άλλου συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Αυτό θα έπρεπε κυρίως να συζητείται.


Αλλά προκειμένου να το αποφύγουν, φέρνουν στην ημερήσια διάταξη άλλα θέματα. Χρησιμοποιώντας την εικόνα της Ρωσίας στη Δύση, κάνουν προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ επικρίνοντας τις ΗΠΑ για την παροχή βοήθειας που παρέχουν στους Κούρδους της Συρίας, ενώ θα έπρεπε να στηρίζουν τη σύμμαχό τους, Τουρκία», υποστήριξε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στην έδρα του AKP στην Άγκυρα.

«Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να μετατρέψουν τον ανταγωνισμό τους στην αγορά όπλων σε ζήτημα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία έχουν επιδεινωθεί με αφορμή την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τους S-400, που δεν είναι συμβατοί με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα.

Η Ουάσινγκτον φοβάται επίσης ότι η αγορά των S-400 θα μπορούσε να υπονομεύσει την ασφάλεια των "αόρατων" μαχητικών F-35. Η Τουρκία συμμετέχει στην παραγωγή των αεροσκαφών αυτών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]