Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι κρύβει ο «πόλεμος» του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κουρουμπλή


Του Γιάννη Καμπουράκη

Οι εσωκομματικές αντιδράσεις συνεχίζονται, αλλά Κουμουνδούρου και Μαξίμου δεν πήραν τελικά την απόφαση να βγάλουν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από το ευρωψηφοδέλτιο λόγω της συνάντησής του με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Μετά από τη θορυβώδη παρέμβαση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε τις φωτογραφίες του με τον Αμβρόσιο στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media και προέβη σε μία απολογητική δήλωση, κινούμενος αμυντικά. Το θέμα όμως δεν έχει τελειώσει, καθώς αφορά κομμάτι του υπόγειου πολέμου μεταξύ των συνυποψηφίων ευρωβουλευτών (σ.σ. πάνω από όλα η μάχη του σταυρού, δηλαδή), αλλά και της ξεκάθαρης στάσης του κόμματος να στηρίξει τους υποψηφίους που είναι ΣΥΡΙΖΑ έναντι των υποψηφίων που είναι συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονται από την κεντροαριστερά.

Η Κουμουνδούρου έφτασε στο σημείο να αφήσει να διαρρεύσει λέξη προς λέξη ο διάλογος Σκουρλέτη – Κουρουμπλή:
Σκουρλέτης: Τι πήγες κι έκανες;
Κουρουμπλής: Έτυχε, δεν το είχα προγραμματίσει.
Σκουρλέτης: Ωραία, δεν το είχες προγραμματίσει. Μετά γιατί ανέβασες τις φωτογραφίες και τα έγραψες όλα αυτά;
Κουρουμπλής: Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική.
Σκουρλέτης: Τι σχέση έχει αυτό που μου λες με τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Αμβρόσιος;

Μετά τη διαρροή του διαλόγου – που δεν έχει διαψεύσει ο κ. Κουρουμπλής - στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν εξοργισμένοι να διαμαρτυρηθούν επειδή ο εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ «ψαρεύει» ψήφους από την ακροδεξιά δεξαμενή στην οποία απευθύνεται ο Αμβρόσιος και με αυτόν τον τρόπο «θολώνει» το ξεκάθαρο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δυνάμεων της ακροδεξιάς.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Αυγή έγραψε «Ε, όχι κι έτσι», η Εφημερίδα των Συντακτών «χέρι χέρι με τον κήρυκα του μίσους», ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter:
« Όταν ο πρωθυπουργός ζητά ξεκάθαρα να ξαναγυρίσει η Χ.Α. εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, όταν δίνουμε μάχες–εντός και εκτός συνόρων–απέναντι στο φασισμό, εσύ στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο ΧΑυγίτη Αμβρόσιο; Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας…»
Όταν ο Αμβρόσιος αποθέωνε τον Τσίπρα

Ουδείς από αυτούς βεβαίως, ούτε τα στελέχη, ούτε τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, ενοχλήθηκαν – όπως κάνουν τώρα με τη συνάντηση ανάμεσα στον Π. Κουρουμπλή και τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, όταν ο «κήρυκας του μίσους» και ακροδεξιός Αμβρόσιος, αποθέωνε τον Αλέξη Τσίπρα και στεκόταν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του Ιανουαρίου του 2015.

Και όχι μόνο δεν ενοχλήθηκαν, αλλά προέβαλαν – όπως έκανε το φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ site του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου tvxs.gr (όπως μας θυμίζει σχετική ανάρτηση στο Twitter) - τα θερμά λόγια απόλυτης στήριξης του Αλέξη Τσίπρα από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας, ώστε να δει η κοινή γνώμη – τότε – πως η εκκλησία δεν ήταν απέναντι στην νέα κυβέρνηση.

Είναι βέβαιο ωστόσο ότι ο Αμβρόσιος δεν είχε το 2015 άλλες απόψεις από αυτές που έχει σήμερα που συνάντησε τον κ. Κουρουμπλή.

Ναυτεμπορική


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]