Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καμμένος στα άκρα για την πολιτική επιβίωσή του


Ο Πάνος πήρε το όπλο του, και προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά, στοχοποιεί πλέον τους πάντες και τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εμφανές ότι προσπαθεί να εφεύρει «εχθρούς», ούτως ώστε να επανέλθει στην επικαιρότητα, και γι’ αυτό μετατρέπει τους χθεσινούς φίλους και κυβερνητικούς εταίρους του, σε άσπονδους εχθρούς. Από τη μεριά τους, κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις τους, μάλλον κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και λένε από μέσα τους: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!

Έτσι, μετά από απουσία μερικών εβδομάδων από τα ΜΜΕ, στα οποία είναι συνήθης θαμώνας, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε, αυτή τη φορά με συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου έβαλε εναντίον πάντων στο κυβερνών κόμμα. Μέχρι τώρα, ήταν γνωστές οι επιθέσεις του κυρίως εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τώρα, διεύρυνε το «μέτωπο». Τώρα, λοιπόν, στο «στόχαστρό» έβαλε, εκτός από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχεδόν ολόκληρη την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, και ιδιαίτερα τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα, κατηγορώντας τον ως «κομισάριο της ΚΝΕ» στο υπουργείο, τη μισή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, και, εμμέσως πλην σαφέστατα, τις ηγεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Επιπλέον, με αφορμή την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε λάβρος κατά της συμμαχίας κυβέρνησης – διαπλοκής. Πάντως, εξ’ όσων ενθυμούμεθα, ο Πάνος Καμμένος, παρά τις κατά καιρούς υψηλές κορώνες του κατά του Σωκράτη Κόκκαλη, ήταν εξαιρετικά προσεκτικός απέναντι στον ιδιοκτήτη της Intracom, όταν προ ετών είχε προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να καταθέσει για το μείζον σκάνδαλο Siemens (η Intracom από κοινού με τη Siemens -50%-50%- είχαν «πάρει» τη δουλειά του εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ).


Τα … μυστικά πρωτόκολλα

Ο Π.Καμμένος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί, ως συνήθως άλλωστε, και στη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία είπε, με το γνωστό συνωμοσιολογικό στυλ του, ότι «φαίνεται πως έχει πίσω της μυστικά πρωτόκολλα». Προκειμένου, επίσης, να ενισχύσει τα περί «μυστικών πρωτοκόλλων» (όχι της Σιών, αλλά της Συμφωνίας των Πρεσπών), είπε ότι «με εντολή του πρωθυπουργού δίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από το υστέρημα του ελληνικού λαού, 198 εκατ. ευρώ στα Σκόπια με απευθείας χρηματοδότηση. Χρήματα που χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε τις φρεγάτες στο Αιγαίο, για να έχουμε τα αεροπλάνα να πετάνε». Στην προκειμένη, δηλαδή, λέγει ευθέως ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά από εντολή του Α.Τσίπρα, δίνουν χρήμα στα Σκόπια. Κάτι που έρχεται να προστεθεί στην εικόνα που ο ίδιος καλλιεργούσε εδώ και μήνες, όπου άφηνε να εννοηθεί ότι ο Ν.Κοτζιάς τα «πήρε» από τον Σόρος για να κλείσει τη Συμφωνία για το ονοματολογικό, καθώς και ότι έκανε «μυστικές συνεννοήσεις» με τα Σκόπια. Ως γνωστόν, εξάλλου, γι’ αυτές τις αναφορές του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον του Π.Καμμένου. Δεν είναι, μάλιστα, μακριά η στιγμή που η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει υπέρ ή κατά της άρσης της ασυλίας του Π.Καμμένου γι’ αυτή την υπόθεση. Άραγε, τι θα πράξουν σε αυτή την περίπτωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Θα εγκρίνουν την άρση ασυλίας του πρώην κυβερνητικού εταίρου τους;

Μετά από μια μικρή έρευνα του Antinews για την πρόσφατη εξαγγελία Δραγασάκη – Κατρούγκαλου, προέκυψε ότι το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε δεν είναι παρά ένα παλαιό σχέδιο του 2002 και κατόπιν του 2007, το οποίο επανενεργοποιήθηκε από την Αθήνα. Άραγε, ο Π.Καμμένος, ο οποίος ήταν μέλος της κυβέρνησης το 2007 (υφυπουργός Ναυτιλίας, 2007-2009), δεν το είχε ακούσει ποτέ; Πρόκειται για το «Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων» (ΕΣΟΑΒ), που είχε ως στόχο ελληνικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις στα Βαλκάνια, και ειδικότερα εκσυγχρονισμό υποδομών, παραγωγικές επενδύσεις, στήριξη δημοκρατικών θεσμών, κράτους δικαίου και κοινωνικού κράτους, κατάρτιση εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, κ.ο.κ.. Καταρτίστηκε, αρχικά, ως πενταετές πρόγραμμα (2002-2006) ελληνικής αναπτυξιακής βοήθειας, συνολικού ύψους 550 εκ. ευρώ, παρατάθηκε για μία πενταετία (2007–2011), και κατόπιν μέχρι το 2020. Με την οικονομική κρίση το πρόγραμμα «πάγωσε» και τον Μάρτιο του 2019, ουσιαστικά επανενεργοποιήθηκε, με στόχο να ενισχυθεί η δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σε νευρική κρίση

Οι επιθέσεις του Π.Καμμένου σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Π.Ρήγα, και του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου, Γιώργου Καμπά, φαίνεται ότι εξέπληξαν τους κυβερνητικούς παράγοντες. Εκτίμηση που ενισχύεται και από τα εκτεταμένα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, «Αυγή» και «Εφημερίδα των Συντακτών».

Και, βέβαια, δεν ήταν μόνον ο Π.Ρήγας που απάντησε, σε επιθετικό ύφος, στη συνέντευξη Καμμένου, καταλογίζοντάς του ότι τώρα επιχειρεί να «κανιβαλίσει» και τις Ένοπλες Δυνάμεις για μικροκομματικούς υπολογισμούς. Πρόσφατα, και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του, εμμέσως πλην σαφώς, συντάχθηκε με όσους εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει έρθει νωρίτερα σε ρήξη με τον Π.Καμμένο, διότι τότε το πολιτικό κόστος της ίσως να ήταν μικρότερο. Να σημειωθεί ότι ο Ν.Βούτσης επανειλημμένως έχει στοχοποιηθεί από τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ.

Καθίσταται εμφανές ότι δεν είχαν διδαχθεί τίποτα από τις επιθέσεις που επί σειρά μηνών δεχόταν ο Ν.Κοτζιάς. Άραγε, τι θέση είχε κρατήσει ο νυν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τότε που ο Π.Καμμένος κατήγγειλε τον Ν.Κοτζιά ότι τα’ χε «αρπάξει» από τον Σόρος; Τότε, ως γνωστόν, απειροελάχιστοι κυβερνητικοί παράγοντες έσπευσαν να τον υπερασπιστούν από τις επιθέσεις Καμμένου. Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Η παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Είναι φανερό ότι για τους περισσότερους προείχε η διατήρηση της «συμμαχίας» με τον κυβερνητικό εταίρο. Τώρα, πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα.

Η απελευθέρωση των στρατιωτικών

Άκρως ενδιαφέρον είναι ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας επέκρινε δριμύτατα τον νυν αρχηγό ΓΕΣ, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο, ανίκανο και κατευθυνόμενο πιόνι» του Π.Ρήγα, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, στον Έβρο, από Τούρκους στρατιωτικούς, του επέρριψε όλη την ευθύνη. Αντίθετα, υπεραμύνθηκε του προηγουμένου αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος φερόταν να βρίσκεται πολύ κοντά στον Π.Καμμένο, και ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι αυτός έπρεπε να γίνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Να σημειωθεί ότι η επώδυνη υπόθεση της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών είναι παντελώς συσκοτισμένη. Και καλό θα ήταν ο Π.Καμμένος, ως ο τότε υπουργός Άμυνας, να ξεκαθαρίσει τι συνέβη τότε. Όπως επίσης και ο Α.Στεφανής, ο οποίος τότε ήταν αρχηγός ΓΕΣ. Διότι δεν είναι δυνατόν να έχουν εκδηλωθεί επανειλημμένες και χοντροκομμένες τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια, και οι Έλληνες στρατιωτικοί στα σύνορα, στον Έβρο, να συμπεριφέρονται ωσάν να επρόκειτο για μια συνηθισμένη, ομαλή περίοδο.

Τι έπραξε η Αθήνα τότε; Είχε δώσει εντολές στις Ένοπλες Δυνάμεις για υψηλή επαγρύπνηση; Κι’ αν είχαν δοθεί, ποιος ευθύνεται που δεν εφαρμόστηκαν; Επιπλέον, αν θεωρεί σήμερα ο Π.Καμμένος ότι την ευθύνη έχει ο Γ.Καμπάς, γιατί δεν τον «έφαγε» τότε; Υπουργός Άμυνας ήταν άλλωστε τότε. Πολύ περισσότερο, θα δώσει διευκρινίσεις κανείς για τις επικοινωνιακές φιέστες που επιχειρούσαν να στήσουν κάποιοι «κύκλοι» του υπουργείου Άμυνας, όταν πληροφορήθηκαν ότι θα απελευθερωθούν οι δυο στρατιωτικοί; Διότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας είχε μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που έκανε η Αθήνα για την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών. Και, ευτυχώς, αυτές οι πολιτικο-διπλωματικές συνεννοήσεις εστέφθησαν με επιτυχία το καλοκαίρι του 2018. Διότι, αν τις είχε αναλάβει η τότε ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, είναι αμφίβολο ποια θα ήταν η κατάληξή τους.

Πραξικόπημα στην Ελλάδα;

Πρόσφατα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ν.Κοτζιάς, έκανε μια αναφορά, η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τα ΜΜΕ. Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της κίνησης, «Πράττω», της οποίας είναι επικεφαλής, είπε, αναφερόμενος στον Π.Καμμένο: «Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο το τι έλεγε ή τι λέει ένας λαϊκός δεξιός που πήγε στην ακροδεξιά, που ζητά από τον διεθνή παράγοντα τη διάλυση της ΦΥΡΟΜ, προαναγγέλλει στρατιωτικά πραξικοπήματα και εμφυλίους πολέμους, που δεν διαφωνεί «απλά» με την ονομασία της ως Βόρεια Μακεδονία. Είναι η επί μήνες διατύπωση χυδαίων απειλών από τον Καμένο. Αυτά δεν έχουν σχέση ούτε με την ηθική, ούτε με την πολιτική της αριστεράς. Και το χειρότερο, είναι η προσπάθεια ένα βαθύτατο πολιτικό πρόβλημα να παρουσιαστεί ως κάτι άλλο, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι εμείς συμπεριφερόμαστε πιο υπεύθυνα και δεν θα δημοσιεύσουμε αποδείξεις για τρίτους».

Κατ’ αρχήν, εδώ αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι έχει «αποδείξεις για τρίτους», αλλά δεν τις δημοσιοποιεί. Επίσης, αν και άπαντες έχουν ακούσει δια στόματος Καμμένου ότι με μια ίλη τανκς θα μπορούσε η Ελλάδα να καταλάβει τα Σκόπια, δεν έχει ακουστεί να «προαναγγέλλει στρατιωτικά πραξικοπήματα». Και στρατιωτικά πραξικοπήματα, άραγε, που; Κάπου στα Βαλκάνια γενικώς και αορίστως ή στην Ελλάδα; Διότι, εάν πρόκειται για αναφορές του πρώην υπουργού Άμυνας στη χώρα μας, τότε τα πράγματα ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της γραφικότητας!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]