Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν βρήκε την αιτία της ήττας: Φταίει η Ελλάδα!


Mόνον ένας ακραίος λόγος κατά των αιωνίων εχθρών -Ελλήνων και Κούρδων- πλαισιωμένος από την επιβολή ακραίου ισλαμισμού αποτελούν τα όπλα επιβίωσής του

Όσοι πίστευαν ότι οι αναφορές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας έχουν ημερομηνία λήξης τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία, αντιλαμβάνονται τώρα ότι προέβησαν σε λανθασμένες εκτιμήσεις.

Η παταγώδης αποτυχία του Ερντογάν να τιθασεύσει την τουρκική οικονομία, μη δυνάμενος να την διατηρήσει ούτε σε στασιμότητα, λόγω της ανεπιτυχούς προσωπικής πολιτικής που εφαρμόζει ο ίδιος, δηλώσας και οικονομολόγος πλην των άλλων.

Όμως δεν μπορεί να κρύψει πλέον την κατάσταση. Το μέχρι προ δύο ετών επιχείρημα για ισχυρή οικονομία έχει ήδη στραφεί εναντίον του. Η τουρκική λίρα από ισοτιμία 1,75 προς το δολάριο το 2013, ήδη ξεπέρασε τις 5,6 λίρες παραμονές των δημοτικών εκλογών. Ο πληθωρισμός τρέχει πάνω από 20%, ενώ το 2013 ήταν μόλις 5%.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό του λαϊκίστικου, γι’ αυτό και επικίνδυνου, τρόπου σκέψης του Ερντογάν, το γεγονός ότι οι σκηνές για πωλήσεις προϊόντων από τον δήμο Άγκυρας που είχαν στηθεί, άρχισαν να ξεστήνονται από δημοτικούς υπαλλήλους, μόλις ο Δήμος πηγαίνει στα χέρια της αντιπολίτευσης.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται, πως μόνον ένας ακραίος λόγος κατά των αιωνίων εχθρών της Τουρκίας -Ελλήνων και Κούρδων- πλαισιωμένος από την επιβολή ενός ακραίου επίσης ισλαμισμού, αποτελούν τα όπλα επιβίωσής του, για άγνωστο χρονικό διάστημα ακόμη. Η προχθεσινή ήττα, θα τον οδηγήσει σε επικίνδυνους ατραπούς, προκειμένου να ανακάμψει.


Βεβαίως, ένας αυταρχικός ηγέτης, δεν θα παραδεχθεί ούτε κατ’ ιδίαν το λάθος του, επειδή δεν έχει σαφή εικόνα που οδηγούν οι πράξεις του. Γι’ αυτό, και δεν αναμένεται να αλλάξει πολιτική για να διορθώσει την κατάσταση της οικονομίας, αλλά μάλλον θα επιμείνει να ακολουθεί την ίδια, για να αποδείξει εις εαυτόν και άλλους, ότι το δίκαιο είναι με το μέρος του. Μέχρι της πτώσεώς του.

Για να ικανοποιήσει τους ισλαμιστές, προσελκύοντας και αυτούς που ψήφισαν άλλο κόμμα, είναι βέβαιο ότι το θέμα της Αγιάς Σοφιάς και της Κωνσταντινούπολης δεν θα το εγκαταλείψει. Ήδη στα πρωτοσέλιδά τους οι τουρκικές εφημερίδες λένε ότι οι εχθροί της Τουρκίας, υπονοώντας την Ελλάδα, χάρηκαν με την ήττα του Ερντογάν και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι αποκαλούμε Κωνσταντινούπολη την Πόλη και όχι Ιστανμπούλ. Δεν το είχαν προσέξει, ότι επί 1.700 χρόνια έτσι αποκαλούν την Πόλη, όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά σήμερα και οι λόγιοι όπου γης.

Παραλλήλως, εμφανίζονται σενάρια στην Τουρκία, περί ένοπλης εμπλοκής των ΗΠΑ και της Ελλάδας εναντίον της. Μέχρι προχθές, τα σενάρια αυτά προέρχονταν από δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων. Τώρα όμως, έχουμε και την υιοθέτησή τους από τον έμπιστο σύμβουλο του Ερντογάν, Μετίν Κουλούνκ.

Σε σειρά αναρτήσεών του στο twitter, που μεταφέρει το κυπριακό sigmalive, ο ισλαμιστής φίλος του Τούρκου Προέδρου μιλά για επιχείρηση «Δούρειος Ίππος» εναντίον της Τουρκίας, για ηλεκτρομαγνητική επίθεση με σκοπό την καταστροφή των ηλεκτρονικών υποδομών της χώρας, για προσπάθεια καταστροφής της οικονομίας και «ανακήρυξη παράλληλης κυβέρνησης».

Μάλιστα ο ίδιος προκειμένου να στοιχειοθετήσει τα σενάριά του επικαλείται πρόσφατο δημοσίευμα της Yeni Safak το οποίο κάνει αναφορά στο βιβλίο «Fleet Tactics and Coastal Combat» του Captain Wayne P. Hughes Jr και του Nαυάρχου Robert P. Girrie όπου υπάρχει ένα κεφάλαιο με τίτλο «Ο Πόλεμος του Αιγαίου», σύμφωνα με το οποίο ο 6ος Αμερικανικός Στόλος σε συνεργασία με Κύπρο-Ελλάδα στρέφεται εναντίον της Τουρκίας.

Προφανώς, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος τις κινήσεις του Ερντογάν, λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Θεωρώ όμως βέβαιο, πως δεν θα σταματήσει τις απειλές κατά τις Ελλάδας, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω αν υποκρύπτουν εκβιαστική τακτική για να του προσφέρει η Ελλάδα τμήμα της ΑΟΖ του Καστελόριζου, όπως συνάγεται από τις περίεργες δηλώσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, περί συνεκμετάλλευσης.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]