Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από το 2008 τα Σκόπια ζητούσαν τη μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία σε «Μίκρα»


Μετά τον προβληματισμό που προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε αεροδρόμιο «Μίκρας» και όχι «Μακεδονία», ένα πρωτοσέλιδο σκοπιανής εφημερίδας από το 2008, αποκαλύπτει ότι η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου ήταν από τότε απαίτηση των γειτόνων.

Συγκεκριμένα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Dnevnik» με ημερομηνία 25/7/2008, υποστηρίζει ότι τα Σκόπια είχαν ζητήσει στο πλαίσιο των τότε διαπραγματεύσεων τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα».

Το πρωτοσέλιδο είναι λίγους μήνες μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι, όπου η ελληνική κυβέρνηση είχε δηλώσει πριν από τη σύνοδο κορυφής την πρόθεσή της να ασκήσει βέτο στην ένταξη της πΓΔΜ.

Χθες, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, o Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε «Αεροδρόμιο της Μίκρας» αντί για «Αεροδρόμιο Μακεδονία», γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, παρά τις εκ των υστέρων διευκρινίσεις από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι η αναφορά είχε να κάνει με το ραντάρ στο Τρίλοφο της Μίκρας.


Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα

Η χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού δεν έγινε εν τη ρύμη του λόγου καθώς περιλαμβάνετο στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του που διανεμήθηκε και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αλλά, για να μην μιλάμε μονάχα για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας και σε ό,τι αφορά όμως και τη βοήθεια, την τεχνική, μέσα από το ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί προστατεύει και από έκνομες ενέργειες την αεροναυτιλία, αλλά και από ατυχήματα σε ό,τι αφορά την ασφαλή επικοινωνία των πολιτών μας, την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών».

Είναι ενδεικτικό, δε, ότι γίνεται λόγος για αεροδρόμιο της Μίκρας, αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας για τη βοήθεια που θα παράσχουν και την εκπαίδευση στελεχών της γείτονος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]