Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μποσνιάκοφσκι: Δεν αλλάζει ο Εθνικός Ύμνος των Σκοπίων


Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιάκοφσκι για τον εθνικό Ύμνο της χώρας του, τονίζοντας αρχικά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει και αφετέρου ότι καμία τέτοια συζήτηση δεν έχει τεθεί και ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο εθνικός ύμνος της Βόρειας Μακεδονίας που έμεινε ο ίδιος έπειτα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποτελεί ύμνο στον «Μακεδονισμό» και στην «απελευθέρωση» της Μακεδονίας, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι με τη Συμφωνία η γείτονος χώρα εξάλειψε κάθε στοιχείο αλυτρωτισμού στη νομοθεσία και τα επίσημα έγγραφά της.

Συγκεκριμένα, απαντήσεις κλήθηκε να δώσει σήμερα ο Μίλε Μποσνιάκοφσκι μετά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν από τη διαφορετική υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στα Σκόπια. Στην πρώτη περίπτωση, ενώ μάλιστα πρόκειται για επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού στη χώρα δεν ακούστηκαν οι Εθνικοί Ύμνοι των δύο χωρών - όπως είθισται άλλωστε- ενώ σήμερα κατά την υποδοχή του κ. Ακάρ η φιλαρμονική των Σκοπίων παιάνισε τους Εθνικούς Ύμνους της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας.


«Ο Εθνικός Ύμνος παραμένει ο ίδιος τόσο στιχουργικά, όσο και ρυθμικά», απάντησε χαρακτηριστικά για το περιστατικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γείτονας χώρας σε συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι λόγω καθυστέρησης της προσγείωσης του ελληνικού πρωθυπουργικού αεροπλάνου στα Σκόπια αρκετές δραστηριότητας, όπως η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών ακυρώθηκε λόγω του πολύ γεμάτου προγράμματος του κ. Τσίπρα.

Τέλος, τόνισε ότι ο Εθνικός Ύμνος δεν υπήρξε ποτέ υπό διαπραγμάτευση και ότι στην πραγματικότητα η Συμφωνία των Πρεσπών σε καμία περίπτωση δεν τον αφορά.

Θέλοντας να επιχειρηματολογήσει τα παραπάνω σημείωσε ότι ο Εθνικός Ύμνος των Σκοπίων έχει ακουστεί πολλές φορές ενώπιον Ελλήνων αξιωματούχων αφότου υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]