Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σρι Λάνκα: Εκατόμβη νεκρών από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία


Τουλάχιστον 156 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις μέσα σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο, και περιοχές κοντά σ' αυτή, κατά τον πρώτο επίσημο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της χώρας. Περισσότεροι από 400 οι τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Μεταξύ των νεκρών είναι και 35 ξένοι υπήκοοι.

Συνολικά έξι εκρήξεις έγιναν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών, και κατά τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν περισσότεροι από 400 τραυματίες, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αστυνομία και γιατρούς.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως μόνον στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο έχουν μεταφερθεί 254 τραυματίες, ενώ άλλοι 60 απαριθμούνται στις επιθέσεις στις άλλες πόλεις.

«Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν εισαχθεί και βρίσκονται καθ' οδόν και άλλοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος στο Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και σε ακόμη δύο εκκλησίες κοντά στο Κολόμπο.

Πρόκειται για τις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, τόνισαν οι υπεύθυνοί τους.


Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους υπευθύνους του, προσδιορίζοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εστιατόριά του.

Εκτός από την εκκλησία στο Νεγκόμπο, στόχο αποτέλεσε και μία τρίτη στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν ξεπερνούν τους 300.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τον τόπο της έκρηξης στην πρωτεύουσα μεταδίδει το CBSN


Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε έστειλε αίτημα για έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας έπειτα από τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και ισάριθμα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες πόλεις της χώρας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τις αιματηρές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, οι οποίες είναι οι φονικότερες από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, εδώ και 10 χρόνια.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]