Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καίγεται το γερμανικό οικοδόμημα


Δρομολογείται μία επανάσταση στην ΕΕ εναντίον της Γερμανίας, της Ευρώπης των τραπεζών και του συστήματος Soros. Μία επανάσταση, στην οποία εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, από την πλευρά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που θέλει να στείλει το παιδί των Οθωμανών στηρίζοντας τον Weber, παραμένουμε θλιβεροί συνεργάτες των Γερμανών, χωρίς κανένα σχέδιο! Ελπίζω να μην το κάνουμε, μετανιώνοντας ακόμη μία φορά για την ψήφο μας.

Γράφει η Σερένα Νομικού

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, όπου φάνηκε το ύπουλο παιχνίδι της Γερμανίας αμέσως μετά το ξεκίνημα της Ευρωζώνης, η άθλια συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα από το 2010 και μετά, στην Ιταλία επίσης με την ανατροπή του Berlusconi, η μεταναστευτική κρίση του 2015, η προσπάθεια κατατρόπωσης της Βρετανίας από την Κομισιόν με το BREXIT, η γερμανικής έμπνευσης συμφωνία του Μαρόκου και ο ισλαμικός πόλεμος εναντίον του Χριστιανισμού, θα καθορίσουν το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο, οι 52 νεκροί και οι 160 τραυματίες από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα εναντίον των καθολικών Χριστιανών, την ημέρα του Πάσχα, δεν είναι η μοναδική θηριωδία των θρησκευτικών τρομοκρατών. Μόνο το Μάρτιο στη Γερμανία, σύμφωνα με τη WELT, σημειώθηκαν βανδαλισμοί ή/και εμπρησμοί σε τέσσερις εκκλησίες, ενώ εξελίσσεται ένας υπόγειος πόλεμος, με στόχο όλα τα σύμβολα του Χριστιανισμού. Στη Γαλλία δε κάθε μία ημέρα βεβηλώνονται δύο εκκλησίες (πηγή), ενώ το 2018 σημειώθηκαν 1.063 επιθέσεις εναντίον χριστιανικών συμβόλων.

Μπορεί λοιπόν να γράφονται ελάχιστα για τα θέματα αυτά, επειδή αφενός μεν οι δημοσιογράφοι φοβούνται μήπως χαρακτηριστούν ρατσιστές, εθνικιστές και ξενοφοβικοί, αφετέρου οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να το συνδέσουν με το μεταναστευτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Αντίθετα η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, χωρίς να συμπεριλαμβάνει κανείς την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, όπου όμως δεν έχουν δοθεί ακόμη πειστικές απαντήσεις.


Πριν αναφερθώ πάντως στα υπόλοιπα, θα ήθελα να σχολιάσω τη σπουδή των γερμανικών ΜΜΕ να επικροτήσουν το άνοιγμα του φακέλου των πολεμικών αποζημιώσεων. Αρκεί εδώ να διαβάσει κανείς προσεκτικά τι γράφουν (π.χ. «το Βερολίνο θα μπορούσε να διαθέσει επαρκέστερα ποσά στα Ταμεία που έχουν δημιουργηθεί για κοινά σχέδια διατήρησης της μνήμης, από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως», πηγή), για να καταλάβει πως προσπαθούν ακόμη μία φορά να μας κοροϊδέψουν. Θα τα καταφέρουν; Πιστεύω πως ναι, αφού τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση υπηρετούν πιστά την καγκελάριο, σκύβοντας δουλικά το κεφάλι όπου και όπως μπορούν.

Απλά και μόνο το γεγονός ότι, ο κ. Μητσοτάκης προωθεί για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν τον «ακροδεξιό» κ. Weber (CSU), χωρίς να συνειδητοποιεί πως εάν η Γερμανία καταλάβει την ηγεσία της Κομισιόν και της ΕΚΤ, ενώ ήδη ελέγχει τον ESM και τους υπόλοιπους σημαντικούς οργανισμούς της ΕΕ θα έχει πλέον μετατρέψει την Ευρώπη σε γερμανική, φτάνει για να καταλάβουμε την ανοησία ή/και την ενδοτικότητα της εκάστοτε ηγεσίας της πατρίδας μας.

Στις άλλες χώρες βέβαια δεν συμβαίνει το ίδιο. Παράδειγμα η Φινλανδία, το τελευταίο θύμα της Ευρωζώνης (πηγή), στην οποία το δεξιό κόμμα κατέρρευσε στις εκλογές και η πατριωτική παράταξη των «Αληθινών Φιλανδών» που αντιτίθεται στη γερμανική Ευρώπη, έχασε την πρώτη θέση από τους σοσιαλδημοκράτες για κάτι λιγότερο από 0,5%. Το συγκεκριμένο κόμμα ανήκει στο νέο συνασπισμό του Ευρωκοινοβουλίου με την ονομασία «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» (ENF), ηγέτης του οποίου είναι η ιταλική «Λίγκα του Βορά» που έχει αυξήσει ήδη τα εκλογικά ποσοστά της στο 35% (στην Ιταλία αντιστοιχούν 73 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο).

Συμμετέχει επίσης ο «Εθνικός Συναγερμός» της κυρίας Le Pen που έχει ενισχυθεί σημαντικά από την αδυναμία του κ. Macron να αντιμετωπίσει τα κίτρινα γιλέκα, κυρίως όμως να εμποδίσει την πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων. Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) προσκλήθηκε ήδη από τον αρχηγό της «Λίγκα του Βορά», ενώ η κυβερνητική παράταξη της Ουγγαρίας που αποκλείσθηκε προσωρινά από το «Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» με πρωτοβουλία του κ. Weber, μάλλον θα ακολουθήσει.

Οφείλω πάντως να σημειώσω πως «Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» δεν είναι ο μοναδικός συνασπισμός που απειλεί την ηγεμονία της Γερμανίας. Υπάρχει επίσης η ομάδα των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών» (ECR), με 71 Ευρωβουλευτές σήμερα, στην οποία ανήκουν τα κυβερνητικά κόμματα της Τσεχίας και της Πολωνίας, οι Βρετανοί συντηρητικοί του N. Farage  που ίδρυσε το «Κόμμα του BREXIT» (28%στις δημοσκοπήσεις έναντι 15% της δεξιάς) κλπ.

Από όπου και αν το δει λοιπόν κανείς δρομολογείται μία επανάσταση στην ΕΕ, με κέντρο βάρους την οικονομία και το μεταναστευτικό. Μία επανάσταση εναντίον της Γερμανίας, της Ευρώπης των τραπεζών και του συστήματος Soros. Μία επανάσταση, στην οποία εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, από την πλευρά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που θέλει να στείλει το παιδί των Οθωμανών στηρίζοντας τον Weber, παραμένουμε θλιβεροί συνεργάτες των Γερμανών, χωρίς κανένα σχέδιο! Ελπίζω να μην το κάνουμε, μετανιώνοντας ακόμη μία φορά για την ψήφο μας.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]