Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα αίτηση για ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη από τον Ερντογάν


Σε νέα αίτηση για ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε για δεύτερη φορά το κυβερνών κόμμα ΑΚP της Τουρκίας που ηγείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας την επανάληψη τους μετά την ήττα που δέχθηκε πριν τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλί Ιχσάν Γιαβούζ ανέφερε πως 14.712 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκονται μεταξύ των δημοσίων λειτουργών που καρατομήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκκαθαρίσεων Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σημειώνεται ότι με βάση τα αρχικά αποτελέσματα, το κύριο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) επικράτησε οριακά έναντι του Μπιναλί Γιλντιρίμ, μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, σε μια ήττα για τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία εκεί και υπηρέτησε ως δήμαρχος του τη δεκαετία του 1990.


Σύμφωνα με τον Γιαβούζ, το AKP κατέθεσε την προσφυγή επισυνάπτοντας τη λίστα με τους εν λόγω ψηφοφόρους στο Ανώτατο εκλογικό συμβούλιο ενώ την Τρίτη το κόμμα ζήτησε από το συμβούλιο να μην δοθεί η έγκριση σε κανέναν υποψήφιο να αναλάβει την δημοτική αρχή της Κωνσταντινούπολης.

Ωστόσο, ο νέος δήμαρχος, Εκρέμ Ιμάμογλου παρέκαμψε τις συστάσεις του AKP και ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντα του την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο, αυτό ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στον Γιαβούζ, δήλωσε ότι το κόμμα βρήκε επίσης 424 άτομα που ψήφισαν παράνομα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]