Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πράκτορες μέσω... ΑΣΕΠ ψάχνουν στην Ιταλία!


Ποια τα προσόντα των επίδοξων «007»

Ανοιχτό διαγωνισμό για όποιον -ή όποια- επιθυμεί να γίνει μυστικός πράκτορας δημοσίευσαν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο τα βιογραφικά των ενδιαφερομένων μετά την κατάθεσή τους θα τεθούν υπό λεπτομερή ανάλυση και επιλογή, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα εξεταστούν ο επαγγελματισμός, η εμπιστευτικότητα και το ασφαλές προφίλ τους από επιτροπή ειδικών!

Συγκεκριμένα, την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη στρατολόγηση των πρακτόρων δημοσίευσε το υπουργικό συμβούλιο, ενώ οι απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι είναι πολύπλοκες και εκτείνονται από τη γνώση νομικών ως την κυβερνοασφάλεια. Εκείνα πάντως που κυρίως απαιτούνται είναι «η νομιμοφροσύνη, η εμπιστευτικότητα και ο πατριωτισμός».


«Σαφάρι»

Και στο παρελθόν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δημοσιεύσει ανοικτούς διαγωνισμούς για την επιλογή των μελών που θα τις στελεχώσουν, ωστόσο τώρα οι ενδιαφερόμενοι ως τις 10 Μαΐου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ιστότοπο http://www.sicurezzanazionale.gov.it συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία και αποδεικνύοντας «την προσήλωσή τους στην προστασία των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό, επιστημονικό και βιομηχανικό τομέα».

Βέβαια ο ανοιχτός διαγωνισμός δεν αποτελεί τον μόνο τρόπο για τη στρατολόγηση στελεχών των μυστικών υπηρεσιών, καθώς ανοιχτός παραμένει και ο δίαυλος μιας εθελούσιας συμμετοχής ενδιαφερομένων στον ιστότοπο «συνεργάσου μαζί μας» (lavora con noi).

Αυτό που δεν μπορεί ως πρακτική να παραγνωρίσει κανείς είναι ότι -όπως και στο παρελθόν- ενεργό παραμένει και το «scouting» μεταξύ φερέλπιδων νέων μέσα στα ιταλικά πανεπιστήμια, που στο παρελθόν είχε καταλήξει στη στρατολόγηση περίπου πενήντα νέων... 007.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]