Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δικαιολογίες για τη Μίκρα και η λεπτομέρεια με τους εθνικούς ύμνους


Δεν αποκλείεται, να απέφυγε ο πρωθυπουργός τον όρο Αεροδρόμιο Μακεδονία, μήπως μπερδευτούν οι σκοπιανοί ότι πρόκειται για Αεροδρόμιο της χώρας τους

Μήπως η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε "αεροδρόμιο Μίκρας" δεν ήταν "γλώσσα λανθάνουσα", αλλά προάγγελος δυσμενών εξελίξεων; Σύμφωνα πάντως με πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας "Dnevnik" της 25.7.2008, τα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις είχαν ζητήσει τη μετονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης σε "Μίκρα".

Οι δικαιολογίες ότι το ραντάρ είναι στον Τρίλοφο Μίκρας, δεν ξέρω ποιον έπεισαν. Δεν αποκλείεται, να απέφυγε ο πρωθυπουργός τον όρο Αεροδρόμιο Μακεδονία, μήπως και μπερδευτούν οι σκοπιανοί ότι πρόκειται για Αεροδρόμιο της χώρας τους. Με τέτοια συμφωνία που υπέγραψαν, πολλά θα δούμε [Δεν ξεχνώ την πρόταση Μπουτάρη να μετονομαστεί το Αεροδρόμιο και ο Σταθμός των ΚΤΕΛ].

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός έχει αδυναμία στους αποστάτες και δεν το κρύβει. Πραγματοποίησε ειδική συνάντηση με τους οκτώ βουλευτές που αποστασιοποιήθηκαν από το κόμμα της αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE, και ψήφισαν υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας σε "Βόρεια".

Ο βουλευτής, Κρίστο Μουκόσκι, ο οποίος είχε τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο από το βήμα του Κοινοβουλίου «Σήμερα γεννιέται η "Μακεδονία"…», έσφιξε δυνατά το χέρι του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος τους ευχαρίστησε όλους για τις ψήφους τους να αλλάξει το όνομα της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας".


Λεπτομέρεια; Γιατί δεν ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών; Μήπως επειδή ο όρος "Μακεδονία" βρίσκεται παντού στον ύμνο των Σλάβων των Σκοπίων, και απέφυγαν την ανάκρουση για να προστατεύσουν τον Α. Τσίπρα, που μάλλον δεν διάβασε τι υπέγραψε; Ο ύμνος τους, με το ψευδώνυμο εθνικός, παραμένει ο ίδιος, αφού δεν ζητήθηκε η αλλαγή του.

Η βουλγαρική Bulgargaz συνήψε συμφωνία, για να αγοράσει 1,5 εκατομμύριο μεγαβατώρες φυσικού αερίου από την ελληνική ΔΕΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που η βουλγαρική κρατική εταιρεία αγοράζει αέριο πέραν του μακροπρόθεσμου συμβολαίου της με τη ρωσική Gazprom.

Η Bulgargaz θα ολοκληρώσει την αγορά το δεύτερο φετινό τρίμηνο και θα διοχετεύσει το αέριο στην υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης του Τσιρέν, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Θεωρείται, ότι μ’ αυτήν την ενέργεια, η Βουλγαρία απομακρύνεται κάτι τι από το ρωσικό μονοπώλιο.

Η αίτηση εγγραφής στην πρώτη τάξη του σχολείου προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πολλών παντρεμένων ζευγαριών στην Βουλγαρία από την περιοχή του Πύργου [Μπουργκάς], που πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν φέτος.

Στην αίτηση, αντί για "μητέρα" και "πατέρας", οι γονείς αντίκρισαν τα πεδία "γονέας Α" και "γονέας Β". Μετά την εμφάνιση της αίτησης στο Διαδίκτυο, πολλοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίζονται "ως πλάσματα χωρίς φύλο".

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]