Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κωνσταντινούπολη: Προηγείται και στη νέα καταμέτρηση ο Ε. Ιμάμογλου


Ο υποψήφιος του κυριότερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης δήλωσε σήμερα πως η νέα καταμέτρηση των ψήφων στις τοπικές εκλογές της Κυριακής έχει εν μέρει ολοκληρωθεί και η διαφορά του με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ παραμένει γύρω στις 20.000 ψήφους.

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στην περιοχή Γκιουνγκιόρεν της Κωνσταντινούπολης, ο Ιμάμογλου είπε πως η νέα καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί σε εννέα ή δέκα περιφέρειες, και κάλεσε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) να σεβαστεί τους κανονισμούς του στη διάρκεια της νέας διαδικασίας καταμέτρησης.

«Τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν. Ο χρόνος περνά και η Κωνσταντινούπολη περιμένει να εξυπηρετηθεί, επομένως θέλουμε απλώς να πιάσουμε δουλειά το ταχύτερο δυνατό. Ελπίζω πως θα υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατό», είπε ο Ιμάμογλου.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου και ο αντίπαλός του, του AKP, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσαν και οι δυο την περασμένη Δευτέρα ότι ο Ιμάμογλου προηγείτο με διαφορά περίπου 25.000 ψήφων, που είναι πολύ μικρή για μια πόλη περίπου 15 εκατομμυρίων κατοίκων.


Tο AKP υπέβαλε ενστάσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, υποστηρίζοντας πως τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από άκυρες ψήφους και άλλες εκλογικές παρατυπίες.

Χθες, Τετάρτη, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 18 από τις 39 περιφέρειες της πόλης, ενώ το AKP δήλωσε πως η διαφορά μειωνόταν καθώς προχωρούσε η νέα καταμέτρηση.

Αν τα αρχικά αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, το CHP θα αποκτήσει τον έλεγχο των δημοτικών προϋπολογισμών, το συνολικό ύψος των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 32,6 δισεκ. λίρες για το 2019 στην Κωνσταντινούπολη, το εμπορικό κέντρο της Τουρκίας, και την πρωτεύουσα Άγκυρα.

Το CHP έχει πει πως η νέα καταμέτρηση δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών και ο Ιμάμογλου κάλεσε χθες το YSK να «κάνει τη δουλειά» του και να του αναθέσει την εντολή ως εκλεγμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]