Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Οι τραπεζίτες που «έριξαν» τη λίρα θα το πληρώσουν ακριβά


Τους τραπεζίτες που είναι υπεύθυνοι για την πτώση της τουρκικής λίρας «προειδοποίησε» σήμερα ο Ερντογάν, λέγοντας πως όσοι έκαναν παραπλανητικές προβλέψεις ως προς το συνάλλαγμα «θα το πληρώσουν ακριβά» μετά τις εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

«Εάν εκμεταλλεύεστε ξένα νομίσματα από την αγορά και κάνετε προκλητικές ενέργειες», θα πληρώσετε «μεγάλο τίμημα», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Η προειδοποίηση του Ερντογάν ήρθε μια μέρα αφότου οι ρυθμιστικές αρχές της Τουρκίας ξεκίνησαν έρευνα για την JPMorgan αλλά και για μερικές ακόμα τράπεζες όσον αφορά την απόδοση της τουρκικής λίρας και τη «βουτιά» της την περσινή χρονιά.

Τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας έδειξαν την Πέμπτη πως οι καταθέσεις ξένου συναλλάγματος και οι αγορές χρυσού από τούρκους υπηκόους έφθασαν σε επίπεδο ρεκόρ την εβδομάδα μέχρι τις 15 Μαρτίου και οικονομολόγοι είπαν πως αυτό σηματοδοτεί απώλεια εμπιστοσύνης στην τουρκική λίρα.


«Η ρυθμιστική αρχή των τραπεζών έκανε κάποια βήματα. Αλλά να ξέρετε ότι θα πληρώσετε ακριβά γι' αυτό μετά τις εκλογές», δήλωσε ο Ερντογάν. «Όλες οι έρευνες διεξάγονται από το Υπουργείο Οικονομίας και το Οικονομικών».

Ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε την Παρασκευή πως κερδοσκόποι κακολογούν την τουρκική οικονομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως η χειραγώγηση είναι παρόμοια με εκείνη που ο ίδιος υποστηρίζει πως υπήρξε στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013.

Η τουρκική λίρα βρίσκεται υπό πίεση επί εβδομάδες, ωστόσο την Παρασκευή ανέκαμψε ελαφρώς λόγω εκτιμήσεων ότι η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να στηρίξει το νόμισμα πριν τις εκλογές της 31ης Μαρτίου. Το τουρκικό νόμισμα ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες άνω του 5%, διευρύνοντας τις απώλειές του για το έτος πάνω από 8%, σε μια απόδοση που βρίσκεται στη χειρότερη θέση αμέσως μετά το πέσο της Αργεντινής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]