Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «Δρακογενιά» αποδείχθηκε φούσκα


Η Δρακογενιά λύγισε από το φορτίο. Όχι της σκληρής δουλειάς για να αλλάξει η Ελλάδα, όπως οι ίδιοι πλασάρουν τους εαυτούς τους. Ούτε φυσικά το φορτίο του… ηθικού πλεονεκτήματος που έτσι κι αλλιώς έγινε κουρελόχαρτο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει από την ανικανότητά του

Καλοκαίρι του 2016 και ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Νίκου Παππά, αφιερώνει ένα ποίημα στον Αλέξη Τσίπρα που έχει γενέθλια.

Ένα ποίημα που έμεινε στην ιστορία, και προκάλεσε θυμηδία γιατί ουσιαστικά ο νυν επικεφαλής του διαλυμένου Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, χαρακτήριζε τους κυβερνώντες ως «δρακογενιά».

Ελεγε τότε λοιπόν ο κ. Παππάς:
Η Ανατολή που ροδίζει,
της γλυκιάς Πατρίδας τις πίκρες ανάσες,
του Λαού μας καημούς κι ελπίδες θερμαίνει.
Το ταξίδι μακρύ.
Το φορτίο βαρύ.
Κι ´σεις Δρακογενιάς βλαστοί Τιμονιέρηδες...
Και ´μεις την τιμή και την περηφάνια των πατεράδων μας.
Η Δρακογενιά λοιπόν, που ο παλιός αγωνιστής της αριστεράς ήθελε να τιμήσει αποτελούταν από τον Αλέξη Τσίπρα βεβαίως και στελέχη όπως ο γιος του, Νίκος Παππάς, ο Τζανακόπουλος, η Ρένα Δούρου, η Εφη Αχτσιόγλου, ενδεχομένως ο Πολάκης, ο Χαρίτσης και όλοι όσοι είναι στην εμπροσθοφυλακή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.


Και τα… αφανή δρακόπουλα

Αλλά και όλοι οι αφανείς του χώρου οι οποίοι στήριξαν την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία. Όπως η Μυρσίνη Λοϊζου, όπως η Χαρούλα Αλεξίου που φορά ακόμη τα γάντια των καθαριστριών, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος που βοήθησε στη διάχυση της προπαγάνδας πριν το 2015. Όπως τόσοι άλλοι οι οποίοι δεν έχουν μεν αξιώματα αλλά έβαλαν το λιθαράκι τους για να… αντρωθεί αυτή η Δρακογενιά.

Είναι προφανώς (κατά τον Στέλιο Παππά) η γενιά δρακόντων που… τόλμησε και τα έβαλε με όλους και με όλα και θέρμανε τις ελπίδες του λαού, αν και το φορτίο τους είναι βαρύ.

Να λοιπόν, που η Δρακογενιά λύγισε από το φορτίο. Όχι της σκληρής δουλειάς για να αλλάξει η Ελλάδα, όπως οι ίδιοι πλασάρουν τους εαυτούς τους. Ούτε φυσικά το φορτίο του… ηθικού πλεονεκτήματος που έτσι κι αλλιώς έγινε κουρελόχαρτο. Αλλά το φορτίο της ανικανότητάς τους, των απανωτών λαθών τους, της ιδεοληπτικής εμμονής τους και της με κάθε τρόπο παραμονής τους στην εξουσία.

Δεν χρειάζονταν οι τελευταίες εξελίξεις προκειμένου να βγουν συμπεράσματα για την ψεύτικη Δρακογεννιά που πούλησε τις ελπίδες του ελληνικού λαού το 2015.

Που εξευτέλισε κάθε έννοια αριστερής ευαισθησίας όταν επέλεξε να συγκυβερνήσει με ένα τμήμα της ακροδεξιάς.

Που υπέγραψε και εφάρμοσε τα χειρότερα μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα.

Που προκαλεί εθνικό διχασμό με τις πρωτοβουλίες της στην εξωτερική πολιτική.

Μέσα σε τρεις ημέρες άλλωστε, ορισμένα από τα… άξια τέκνα της Δρακογενιάς έκαναν άνω – κάτω την κυβέρνηση και διέλυσαν κάθε ελπίδα πολιτικής «ανάστασης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης Σ. Κανέλλης
IN



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]