Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη με «τεχνική βοήθεια» στη Βενεζουέλα


Την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τον Χουάν Γκουαϊδό ότι δήθεν σχεδίαζε την δολοφονία του, δύο ρωσικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν σήμερα στο Βάργκας εγείροντας απορίες για τον λόγο που βρίσκονται στη Βενεζουέλα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με υλικό που αναρτήθηκε στο twitter, εμφανίζονται, δύο αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov να έχουν προσγειωθεί στο Βάργκας της Βενεζουέλας.

Τα αεροσκάφη φέρονται να απογειώθηκαν από στρατιωτική βάση της Συρίας με προορισμό τη Βενεζουέλα, γεγονός που ειδικοί αναλυτές συνδέουν με την ύπαρξη Ρώσων "στρατιωτικών συμβούλων".

Καλά ενημερωμένες πηγές από τη Βενεζουέλα κάνουν λόγο για μέλη της Βάγκνερ, της ομάδας Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία και οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές της οποίες το Κρεμλίνο θέλει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.



Σημειώνεται ότι λίγο μετά τα γεγονότα του Ιανουαρίου οπότε ο Χουάν Γκουαϊδό αναγνωρίστηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας από το σύνολο σχεδόν της Δύσης, είχαν διαρρεύσει πάλι πληροφορίες, οι οποίες ανέφεραν ότι η Βάγκνερ βρισκόταν στη Βενεζουέλα για την προστασία του Νικόλας Μαδούρο. Τότε το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει για μια ακόμα φορά τις πληροφορίες ως ανυπόστατες.

Reuters: Ρωσικά αεροσκάφη προσγειώνονται στη Βενεζουέλα μεταφέροντας στρατεύματα

Δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκαν το Σάββατο στο Καράκας, μεταφέροντας έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στρατού και περίπου 100 στρατιώτες, σύμφωνα με τοπικό δημοσιογράφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μια ιστοσελίδα εντοπισμού πτήσεων επιβεβαιώνει ότι δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από ρωσική αεροπορική βάση προς το Καράκας την Παρασκευή, ενώ ένα από τα αεροσκάφη αυτά απογειώθηκε από το Καράκας σήμερα Κυριακή.

Η αναφορά, επισημαίνει το Reuters, έρχεται τρεις μήνες μετά την κοινή άσκηση του στρατού της Βενεζουέλας με τον ρωσικό στρατό, στο έδαφος της Βενεζουέλας, για την οποία ο Νίκολας Μαδούρο είχε αναγνωρίσει ως σημάδι ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χαβιέ Μαγιόρκα, στο ένα από τα δύο αεροπλάνα επέβαινε ο Βασίλι Τονκοσκούροφ, επικεφαλής δυνάμεων εδάφους του ρωσικού στρατού, προσθέτοντας ότι το δεύτερο ήταν αεροπλάνο κάργκο και μετέφερε 35 τόνους στρατιωτικού υλικού.


Ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Ilyushin IL-62 και ένα Antonov AN-124 στρατιωτικό κάργκο αναχώρησαν για το Καράκας την Παρασκευή από την ρωσική βάση Τσκαλόβσκι, με ενδιάμεσο σταθμό την Συρία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightradar24.

Το κάργκο αναχώρησε από το Καράκας το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με την επίσης ιστοσελίδα εντοπισμού πτήσεων Adsbexchange.

Μάρτυρας του πρακτορείου Reuters είδε το επιβατικό ρωσικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Maiquetia του Καράκας την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη δήλωση σχετικά με τα ρωσικά αεροσκάφη.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]