Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνοδεία αστυνομικών και υπό κλοιό διαδηλωτών ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα


Με τους διαδηλωτές να κατηγορούν την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα στελέχη της επιχειρούν να εμφανιστούν στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Σε συγκεντρώσεις το πολύ 50 - 100 ατόμων δέχονται λεκτικές επιθέσεις και αντιμετωπίζουν αντιδράσεις που αποδίδουν σε ακροδεξιά στοιχεία. Επιβεβαιώνοντας με την παρουσία τους τη δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος θέτουν θέμα πόλωσης αλλά ο προβληματισμός είναι έκδηλος.

Εχθές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, συμμετέχοντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη έλαβε θερμή υποδοχή. Συγκεκριμένα, περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης.


Ένταση επικράτησε ωστόσο και εντός της αίθουσας, όταν μια νεαρή γυναίκα που επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Τζανακόπουλο. ««Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες» είπε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για να δεχθεί αποδοκιμασίες από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δ. Τζανακόπουλο να απαντά πάντως πως «είναι τίτλος τιμής», όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί. Μάλιστα οι παριστάμενοι ζήτησαν από τη νεαρή διαμαρτυρόμενη να αποχωρήσει.

Σημειώνεται πως ανάλογη εκδήλωση πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Καβάλα, με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μιλώντας σε ένα κοινό που δεν έφτανε τα 100 άτομα, ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να δικαιολογήσει τη Συμφωνία, λέγοντας πως είναι ένα θέμα που τον καίει, καθώς είναι μισός Μακεδόνας, και τονίζοντας πως «πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων» και «να δώσουμε λύσεις».

Είχαν προηγηθεί ανάλογες εκδηλώσεις που συνοδεύτηκαν από διαμαρτυρίες στον Πάνο Σκουρλέτη στο Βόλο, στον Δημήτρη Παπαδημούλη στις Σέρρες, στον Χρήστο Μπγιάλα στα Γρεβενά καθώς και στην Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, επίθεση με βόμβες μολότοφ είχε δεχθεί στην οικία της στα Γιαννιτσά η Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και η βουλευτής Πιερίας, Ελισάβετ Σκούφα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να δικαιολογήσει τη Συμφωνία, λέγοντας πως είναι ένα θέμα που τον καίει, καθώς είναι μισός Μακεδόνας, και τονίζοντας πως «πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων» και «να δώσουμε λύσεις»."


    Οι υποτελεις λυσεις δεν ειναι λυσεις ,αλλα η απαρχη για την δημιουργια ακομα περισσοτερων

    προβληματων,ακομα πιο δυσεπιλυτων!

    Και αν ειναι να μπαινουμε στη θεση των παραχαρακτων της Ιστοριας,που εχουν διαχρονικες

    επεκτατικες βλεψεις κατα της πραγματικης Μακεδονιας, τοτε καθε αλλο παρα λυση επιδιωκεται!!

    Και η ...."δημοκρατια" σας εφτασε στο σημειο να απαρνειται το δικαιωμα δημοψηφισματος στον

    Ελληνικο λαο...στο ονομα της "κατανοησης" σας προς τους Σκοπιανους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]