Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο νόμος του Μέρφι και ο Αλέξης Τσίπρας…


Όπως μου έλεγε σοβαροφανώς, προ πολλού καιρού, σημαντικό στέλεχος του περιβάλλοντος Δραγασάκη, υπήρχε πολιτικός σχεδιασμός στα τελευταία βήματα της κυβέρνησης ώστε να φτάσουν στις εκλογές μέσα σε ένα επικοινωνιακό «κρεσέντο», που θα ανέτρεπε τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις. Φαντάζομαι την έκπληξη του τώρα που βλέπει τον πολιτικό σχεδιασμό του Μαξίμου να εξελίσσεται σε έναν απίστευτο επικοινωνιακό «πανωλεθρίαμβο» χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Τι σχεδίασαν και τι τους βγήκε; Από την αρχή μέχρι σήμερα ότι «σχεδίασαν» τους πήγε στραβά. Και κάνουν ότι μπορούν οι ίδιοι για να πάνε πολύ χειρότερα.

Το Μάτι τους έβγαλε το μάτι…

Όλα ξεκίνησαν με το βαλκανικό βραβείο στο Αλέξη Τσίπρα για τις Πρέσπες. Την ίδια μέρα της βράβευσης η ανικανότητα του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, του αρχηγείου της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, έκαψαν ολοσχερώς το Μάτι και μαζί με αυτό το βραβείο και την επικοινωνιακή «έξοδο» από το μνημόνιο!

Το φθινόπωρο θεώρησε ο Αλέξης Τσίπρας πως ξεπέρασε το Μάτι. Και το είπε άλλωστε εντελώς κυνικά στους πυρόπληκτους κατοίκους: «και να σας έδινα 2.000 ευρώ αποζημίωση τι θα τα κάνατε; Θα τα τρώγατε». Και δεν τους έδωσε…


Πήγε παρακάτω ο κ. Τσίπρας και προσπάθησε να πλασάρει θετικά τις Πρέσπες. Στόχος να διαλύσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Κατάφερε το ακατόρθωτο. Μέσα σε δύο μήνες διέσπασε την κυβέρνηση του και παραίτησε δύο κορυφαίους υπουργούς του (Κοτζιά-Καμμένο), οι οποίοι έκτοτε σφάζονται καθημερινά στα ΜΜΕ! Έφτασαν πια σήμερα να λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια αλληλοϋβριζόμενοι με απίστευτα SMS! Ήταν προφανές πως κάποιος τους είχε ματιάσει...

Δώστε πόνο στην Τασία

Κάπως έτσι τον Γενάρη η κυβέρνηση έμεινε χωρίς εταίρο. Συγκρούστηκαν Τσίπρας με Καμένο μετωπικά. Αντάλλαξαν υπονοούμενα, ύβρεις… και ποιήματα! «Αντάλλαξαν» και βουλευτές! Έτσι λέγεται πλέον όταν η Αριστερά προκαλεί αποστασία βουλευτών έναντι υλικών ανταλλαγμάτων!

Μετά πέρασε το Μαξίμου σε μεγάλη πολιτική αντεπίθεση επιχειρώντας να «πουλήσει» σε «προοδευτική συσκευασία» την συμφωνία των Πρεσπών στην κοινωνία! Αλλά έπεσε σε τοίχο εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών και δεκάδων καταθλιπτικών δημοσκοπήσεων. Αντέδρασε κάπως νευρικά: με γκλομπ και δακρυγόνα! Χειρότερα δεν γινόταν…

Ύστερα επιχείρησε να συσπειρώσει την «κεντροαριστερά» γύρω από την Συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας για «αντι-ακροδεξιά μέτωπα» όμως βρέθηκε με μια πλειοψηφία 153 βουλευτών από τους οποίους τέσσερις «πρόθυμοι» ακροδεξιοί (δύο εκ των οποίων είχαν άκρες και… στην χούντα)!

Όμως το Μαξίμου συνέχισε απτόητο την πολιτική αντεπίθεση του για τις Πρέσπες με τον πρωθυπουργό να δηλώνει σε ευρωπαίους ηγέτες πως απέναντί του είχε μόνο 70.000 «εθνικιστές», «ακροδεξιούς» και «άμυαλους»! Τέτοια επικοινωνιακή στρατηγική κατά της κοινωνίας είχε να δει η χώρα από το 1954!

Δώστε γκαζόζες στον λαό!

Κάπου εκεί την ώρα που ο κ. Τσίπρας μιλούσε για πλειοψηφία, δημοκρατία και άλλα τέτοια αγαπησιάρικα βρέθηκε μειοψηφία στην Βουλή επειδή ένας βουλευτής του Καμμένου πήγε για γκαζόζα! Από μια γκαζόζα κατάλαβαν πως η κυβερνητική «κουρελού» είχε μόνο 145 βουλευτές. Μέχρι τότε νόμιζαν πως είχαν πλειοψηφία!

Μια γκαζόζα έδεσε κόμπο τους «έξυπνους»! Μια γκαζόζα ανάγκασε τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό να ανταλλάσουν επιστολές αμηχανίας και «στησίματος» της Βουλής.

Ευτυχώς μέσα στην «τούρλα του Σαββάτου» έφτασαν στον πρόεδρο Βούτση, όλως τυχαίως, 6 «αυθόρμητες» και πανομοιότυπες «δηλώσεις», που στήριζαν «πρόθυμα» την κυβέρνηση εκχωρώντας σε αυτή και ψήφο και συνείδηση! Για «πρώτη φορά» στην ιστορία της η Αριστερά μεθούσε με γκαζόζες και την στήριζαν «δηλωσίες» για να μην πέσει! Ποιος να το πίστευε αυτό;

Δώστε σύνταγμα στην πλατεία Συντάγματος!

Κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα για το επόμενο μεγάλο αφήγημα: «δώστε σύνταγμα στην πλατεία Συντάγματος»! Το είχαν εκπονήσει «λαμπρά» πνεύματα στα υπόγεια του Μαξίμου. Ήταν ένας «στρατηγικός σχεδιασμός» επιπέδου φοιτητικού αμφιθεάτρου παρελθόντων εποχών. Ο κ. Τσίπρας αγνοώντας πως είχε χάσει το μαγικό ραβδί του και τον πολιτικό του μπούσουλα «πήρε πάνω του το παιχνίδι» της αναθεώρησης του συντάγματος στην Βουλή.

Αδύνατον να περιγραφούν οι παλινδρομήσεις και οι μονόλογοι Τσίπρα στην Βουλή σχετικά με το θέμα. Κάποιες στιγμές νόμιζε κανείς πως παρακολουθούσε μαθητική συνέλευση της δεκαετίας του 1990. Αλλά και εκείνες οι μεθοδεύσεις του προέδρου Ν. Βούτση παρέπεμπαν σε φοιτητική συνέλευση της δεκαετίας του 1970.

Πλήρες αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός! Άλλα έλεγε αρχικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα έλεγε στο τέλος! Άλλα έλεγαν στους δημοσιογράφους, άλλα έλεγαν στην Βουλή!

Πρακτικά στο θέμα της εκλογής προέδρου δημοκρατίας συμφωνούσαν, αλλά ήθελαν να διαφωνήσουν, γιατί συμφωνούσε η ΝΔ, την οποία περίμεναν πως θα διαφωνούσε! Τελικά σκόνταψαν κι έπεσαν οι ίδιοι κάτω καθώς άλλα έλεγε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης στην αναθεώρηση του 2007 και άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ το 2019!

Στο τέλος ψήφισαν μπερδεμένοι μόνοι τους εντελώς. Ακόμα και ο Κατρούγκαλος εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και ναι και όχι! Ήταν η πιο αστεία ψηφοφορία με την οποία επιχείρησαν οι σημερινοί παραπαίοντες να δεσμεύσουν την επόμενη Βουλή! Κανείς φυσικά δεν ξέρει τι θα ψηφίσει αυτό το αγλάϊσμα της «δημοκρατίας» και της «κεντροαριστεράς» στην δεύτερη ψηφοφορία σε ένα μήνα!

Δώστε κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ!

Για να ξεφύγει από τις Πρέσπες, τους Κοτζιάδες, τους Καμμένους, τους ακροδεξιούς «πρόθυμους», τις γκαζόζες και το συνταγματικό αλαλούμ ο «μικρός μάγος» Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε φυγή προς τα εμπρός με ανασχηματισμό και διπλό άνοιγμα της κυβέρνησης: προς τους «κεντροαριστερούς κηπουρούς» του ΓΑΠ και προς τους «αριστεροδικούς του κηπουρούς»!

Το τι έγινε στα ΜΜΕ και στο πολιτικό προσκήνιο με την κηπουρική Τσίπρα δεν περιγράφεται. Το συνόψισε πολύ εύστοχα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης γράφοντας ειρωνικά:

«Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+.»

Ότι και να γράψει κανείς μετά από αυτό για τους νέους τριμηνίτες υπουργούς και υφυπουργούς περιττεύει.

Δώστε δάνεια σε υπουργούς!

Στο Μαξίμου πλέουν ξυλάρμενοι μέχρι τον Μάιο ή μέχρι οψέποτε γίνουν εκλογές. Κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται πια. Όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες και οι επικοινωνιακές κινήσεις τους πέφτουν στο κενό, ενώ ο πρωθυπουργός κατάφερε την τελευταία εβδομάδα να χρεώνεται πλέον ο ίδιος και όλες τις προσωπικές αυθαιρεσίες και τις πολιτικές αθλιότητες των υπουργών του.

Για παράδειγμα: μετά τον αρνητικό καταιγισμό του ανασχηματισμού της Παρασκευής (15/2) ο κ. Τσίπρας πήγε στο Μόναχο να παραλάβει γερμανικό βραβείο για την συμφωνία των Πρεσπών. Πήρε το βραβείο (16/2) και μερικά θετικά δημοσιεύματα.

Και Δευτέρα πρωί (18/2) έπεσε πάνω στο «νομότυπο» και ανεπανάληπτο, δάνειο Πολάκη! Και πριν ανασάνει έπεσε πάνω στον ίδιο τον ανεκδιήγητο Πολάκη που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα πως «έγραφε» και απειλούσε στο τηλέφωνο τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γ. Στουρνάρα!

Προς επίρρωση της «ηρωικής πράξης» του ο υπουργός Πολάκης πήγε και στην Βουλή και είπε τα «κατορθώματα» του. Μετά 10-15 ώρες πήρε είδηση ο αθεόφοβος πως όσα έκανε ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα!

Ξαναπήγε πάλι στην Βουλή και τα αναίρεσε όλα! Και μετά επιτέθηκε στα «διαπλεκόμενα ΜΜΕ» που τα έγραψαν ζητώντας και τα ρέστα! Έλα όμως που είναι γραμμένα με το Νι και με το Σίγμα και στα πρακτικά της Βουλής όπως του επισήμανε ο κ. Βενιζέλος! Τόμπολα…

Στην προσπάθεια του ο ζαλισμένος Αλέξης Τσίπρας να πάρει θέση στο αλαλούμ του υπουργού του και στην παιδική αντιπάθεια του προς τον κεντρικό τραπεζίτη έβγαλε μια μεσοβέζικη ανακοίνωση. Στη συνέχεια όμως δεν άντεξε. Ξέχασε πως είναι πρωθυπουργός και θεσμικός παράγων και θυμήθηκε τον κακό πιτσιρικά που κρύβει μέσα του. Άδειασε λοιπόν τον Γ. Στουρνάρα μιλώντας με ελαφρότητα για «τεχνοκράτες που έριξαν την χώρα στα βράχια» ξεσηκώνοντας θύελλα αρνητικών δημοσιευμάτων πλέον και από την Ευρώπη!

Τέτοιο πολιτικό και επικοινωνιακό αλαλούμ δεν υπήρξε ποτέ πριν στην Ελλάδα. Περιττεύει και κάθε περαιτέρω σχολιασμός για την πολιτική στρατηγική και την επικοινωνιακή πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και του Μαξίμου κάθε κίνησης των οποίων οδηγεί ακόμα βαθύτερα στο τέλμα, στην απαξίωση, στην αποδιοργάνωση της πολιτικής ζωής της χώρας.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Κακός σύμβουλος οι αρνητικές δημοσκοπήσεις. Σπάνε το ηθικό. Ιδίως όταν είσαι ανήθικος!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Συζητώντας χτες με έμπειρό φίλο που κάποτε έπαιξε αξιόλογους πολιτικούς ρόλους του ανέφερα τον νόμο του Μέρφι που κυνηγά κατά πόδας την ετερόκλητη κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το νόμο ως γνωστό διατύπωσε ο αμερικανός μηχανικός αεροναυπηγικής Έντουαρντ Μέρφι και λέει πως: «αν υπάρχουν δύο τρόποι να κάνεις κάτι και ο ένας εξ αυτών οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή, αυτός που θα διαλέξει θα διαλέξει στο τέλος τον λάθος τρόπο»! Ή, με απλά λόγια «ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει»…

Χαμογέλασε θλιμμένα και απάντησε: «αν ζούσε ο Μέρφι σήμερα θα πέθαινε πάλι. Αλλά από τα γέλια, αυτή την φορά, με όσα «σχεδιάζουν» στην ανεκδιήγητη κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό της…

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]