Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η "Βαλκανική Άνοιξη" και το όνειρο απόκτησης διαβατηρίου για την Ε.Ε.


Οι αλλαγές στα διαβατήρια των Σκοπιανών, τα... «σερβικά» ελληνικά αγροτικά προϊόντα και οι όροι της Ρωσίας για τον Turkish Stream

Παρελθόν αποτελούν τα έγγραφα που σφράγιζαν οι Έλληνες συνοριοφύλακες για τους Σκοπιανούς πολίτες που εισέρχονταν στην χώρα αντί για διαβατήρια, καθώς οι ελληνικές Αρχές δεν δέχονταν τα διαβατήρια με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

«Από την Πέμπτη, μόνο διαβατήρια που περιλαμβάνουν σφραγίδα στα "Μακεδονικά", τα Αγγλικά και τα Γαλλικά που αναγράφει "Αυτό το διαβατήριο είναι ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας'' χρησιμοποιείται για είσοδο στην Ελλάδα», σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων MIA που μεταδίδει την είδηση.

«Η Μιλίκα Ντζούρντζιτς, η σύντροφος της πρωθυπουργού Άνα Μπρνάμπιτς, γέννησε ένα αγοράκι στο Βελιγράδι», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Το γραφείο της επισημαίνει ότι η Μπρνάμπιτς είναι η πρώτη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο που ζει "σε ομόφυλο ζευγάρι" και η σύντροφος της η οποία γεννάει, ενώ εκείνη είναι εν ενεργεία. Δεν διευκρινίστηκε αν είναι γνωστός ο πατέρας ή συνελήφθη από σπέρμα δότη.

Η Βουλγαρία ενδέχεται να κάνει εισαγωγή υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ μέσω της διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας, ανακοινώθηκε από την υπουργό Ενέργειας Βιολέτα Πέτκοβα. Τόνισε ότι η διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας υλοποιείται από κοινού με άλλα μελλοντικά σχέδια στην περιοχή, όπως είναι ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Στην κατασκευή του η Βουλγαρία θα συμμετάσχει ως μέτοχος της Μπουλγάρτρανςγκάζ.


Τώρα κατάλαβαν στην Σερβία ότι βαπτίζονται σερβικά τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα; Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι σε επιχείρηση της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, συνελήφθησαν πέντε έμποροι φρούτων που εισήγαγαν ροδάκινα από την Ελλάδα και στην συνέχεια τα πωλούσαν στη ρωσική αγορά σαν σερβικά προϊόντα.

Μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας ισχύει από τον Αύγουστο του 2000 καθεστώς ελεύθερου εμπορίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι έγιναν και 54 προσαγωγές αγροτών που παρείχαν παραστατικά έγγραφα στους εμπόρους για να μπορούν να "βαφτίσουν" σερβικά, τα ελληνικά φρούτα. [Η σερβική κυβέρνηση πιστεύει ότι οι Ρώσοι δεν το γνώριζαν αυτό; Απλώς, οι σχέσεις με την τότε ελληνική κυβέρνηση δεν είχαν διαταραχθεί και το παρέβλεπαν].

Η Ρωσία χρειάζεται ισχυρές εγγυήσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ξεκινήσει την κατασκευή της διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που θα έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Αυτό σημαίνει πως Ελλάδα και Βουλγαρία ας κρατούν μικρό καλάθι, για το ενδεχόμενο να διέλθει από την μια ή την άλλη χώρα ο αγωγός.

"Βαλκανική άνοιξη" χαρακτηρίζουν πολιτικοί αναλυτές της περιοχής τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών σε πρωτεύουσες όπως το Βελιγράδι, τα Τίρανα και τη Ποντγκόριτσα. Η φράση γεννήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Twitter, όπου χρήστες ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι η άνοιξη των Βαλκανίων καθυστέρησε 20 χρόνια. «Δύο δεκαετίες εν αναμονή της ένταξης στην Ε.Ε. είναι πολύς χρόνος», σχολίασε χαρακτηριστικά χρήστης.

Το όνειρο όλων των Βαλκάνιων είναι η απόκτηση διαβατηρίου που θα τους ανοίξει τον δρόμο για μετεγκατάσταση στην Ευρώπη. Ήδη, η Αλβανία έχει αδειάσει. Σκέψου τι θα γίνει αν κάποτε μπει στην Ε.Ε. Θα μείνουν μόνον οι ναρκωέμποροι.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]