Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η απίστευτη κυβέρνηση της τελευταίας τετραετίας


Από τον Παναγιώτη Κωστόπουλο

Βρίσκεσαι σε μακροχρόνιο κώμα και ξυπνάς στη σημερινή Ελλάδα, πλησιάζοντας το τέλος του Φεβρουαρίου του 2019. Αρχίζεις να ενημερώνεσαι από τους οικείους σου για την κατάσταση στη χώρα σου.

Μαθαίνεις ότι πρόσφατα μια μειοψηφική κυβέρνηση με βουλευτές, όπως ο Πάντζας και ο Σκουρολιάκος, πούλησε τη Μακεδονία μας, υπογράφοντας κάποια χαρτιά. Μαζί τους ψήφισαν κάποιες δανεικές φιγούρες, όπως η Μεγαλοοικονόμου και ο Παπαχριστόπουλος, αλλά και κάποιοι πρώην αντίπαλοι, όπως η Κουντουρά και η Παπακώστα, οι οποίες με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είδαν το φως το αληθινό. Παράλληλα, το ίδιο μείγμα βουλευτών πιο πρόσφατα ψήφισε νομοσχέδια που οδηγούν σταδιακά σε ουδετερόθρησκο κράτος, πάντα πιστοί στην ιδεολογία τους.

Οταν εκφράζεις την απορία σου πώς η γκρούπα του 3% έφτασε να κυβερνά τη χώρα, σου εξηγούν ότι βασικός τροφοδότης της γιγάντωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που φέρει μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Επειδή, όμως, ούτε αυτό ήταν αρκετό, πολλοί απ’ αυτούς, που δεν ταυτίζονταν ιδεολογικά με το κόμμα, έβαλαν τα θέματα ταυτότητας σε δεύτερη μοίρα, επειδή ήθελαν να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να σκίσουν τα Μνημόνια και να βλέπουν τις αγορές να χορεύουν στον ρυθμό μας, όπως τους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός. Στην ερώτησή σου αν αυτά εφαρμόστηκαν, η απάντηση είναι αρνητική.


Ανοίγοντας την τηλεόραση, βλέπεις ως αναπληρωτή υπουργό Υγείας έναν ψευτοτσαμπουκά που καπνίζει αρειμανίως και ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παλιές φωτογραφίες του με καλάσνικοφ, όταν πήγαινε να υποστηρίξει τον αγώνα των Σαντινίστας (όπως θα μπορούσε να κάνει για τα δικαιώματα του ροζ κοάλα ή της τιρκουάζ σαλαμάνδρας). Αντίθετα, στα φοιτητικά του χρόνια, ως κνίτης, έσπαγε τα κεφάλια όσων φώναζαν για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών που δεινοπαθούσαν από το καθεστώς του Χότζα. Αλλά αυτοί, βλέπεις, είχαν ένα κακό: ήταν Έλληνες!

Επιπλέον, παρακολουθείς την ορκωμοσία της νέας υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, για την οποία οι κακές γλώσσες λένε ότι έγινε υφυπουργός επειδή ήταν ομπρελοκρατούσα του πρωθυπουργού και περιπατούσα στη Γένοβα, στην Πράγα και σε άλλους «κινηματικούς σταθμούς».
Παράλληλα σου εξηγούν ότι αυτός που φαίνεται στη φωτογραφία δίπλα της είναι ο σύμβουλος Πολιτικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού και, αφού σε βλέπουν να υπομειδιάς, προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν αστειεύονται.

Όλα αυτά αντιλαμβάνεσαι ότι έγιναν σε τέσσερα χρόνια. Έπειτα απ’ αυτήν την εικόνα, αποφαίνεσαι ότι η πατρίδα σου βρίσκεται σε κώμα και βρίζεις αυτούς που σε επανέφεραν απ’ το δικό σου, γιατί... ήταν και αυτό μια κάποια λύση...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]