Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πολάκης και το κουτσομπολιό


Ένας σηπτικός ασθενής νοσηλεύεται στην εντατική. Ο επικεφαλής της ΜΕΘ προτείνει μια ριζοσπαστική θεραπεία, ίσως αμφιλεγόμενη, που δεν αποδέχεται στο σύνολό της η ιατρική κοινότητα.

Γα να επέλθει η πολυπόθητη… ίασις, ο εντατικολόγος ξεκινά θεραπεία συνεχούς φλεβοφλεβικής αιμοδιαδιήθισης, με σκοπό να γιατρέψει τον άρρωστο. Ο εντατικολόγος θεωρείται καλός γιατρός και έτσι παραβλέπεται η εμμονή του στη μέθοδο της CVV αιμοδιήθισης, αλλά και το πιθανώς αυξημένο κόστος που προκαλείται, αφού για την 24ωρη θεραπεία απαιτούνται ακριβά φίλτρα, τα οποία επιβαρύνουν τον ασθενή. Το βασικό ερώτημα είναι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, αφού η ιατρική κοινότητα διατηρεί επιφυλάξεις για την ακολουθούμενη θεραπεία…

Ευλόγως θα ρωτήσετε, και με τον άρρωστο τι συνέβη τελικά; Μήπως επιβεβαιώθηκε το γνωστό «η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε»; Άλλος μπορεί να σκεφτεί, πάει, του στριψε… Τι σχέση έχουν αυτά που γράφει με το δάνειο του Πολάκη;

Σκεφτείτε ότι ο ασθενής που κινδυνεύει με σήψη μπορεί να είναι η κυβέρνηση. Στο υποθετικό αυτό σενάριο, έστω ότι ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας –της κυβέρνησης δηλαδή- εν προκειμένω ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει τη λύση της διαρκούς επίθεσης στον αντίπαλο από πολιτικά «μαντρόσκυλα» σαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Οι επιθέσεις του Παύλου Πολάκη προς τους αντιπάλους του διαρκούν όλο το 24ωρο –περίπου όπως λειτουργεί η συνεχής φλεβοφλεβική αιμοδιύθιση- και συνοδεύονται από τη διαρκή επίκληση του αφορισμού: «Εγώ είμαι καθαρός και εσείς βρώμικοι!».


Ό,τι κι αν γίνεται γύρω από τον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο χάλια κι αν πάνε τα πράγματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων, ακόμη και παρά το γεγονός ότι δεν προκύπτει από κάπου ότι η θεραπεία Πολάκη λειτουργεί, ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί να αντιληφθεί -θες από πολιτική τύφλωση, θες λόγω του βολονταρισμού της αριστεράς- πως η θεραπεία δεν έχει αποτελέσματα.

Σε μεγάλο βαθμό η τακτική Πολάκη «όλοι σας και μόνος μου, σας έχω» απευθύνεται σε ανθρώπους απελπισμένους, άρα ευάλωτους σε θεωρίες ψεκασμού, ευεπίφορους να πιστέψουν ότι τα μαντζούνια έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, έτοιμους να δοκιμάσουν ένα ελιξήριο νεότητας που θα τους προσφέρει δήθεν την παντοτινή ζωή, ακόμη κι αν αυτή η «θαυματουργή» φόρμουλα έχει παρασκευαστεί μπροστά στα μάτια τους και θα μπορούσαν να δουν ότι αποτελείται από τρεχούμενο νεράκι και αέρα κοπανιστό…

Placebo λέγεται, το φαινόμενο όπου ο ασθενής λαμβάνει εικονικά φάρμακα και αυθυποβάλλεται ότι η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.

Placebo πολιτικό, σαν τις συνεχείς επαναλήψεις των ΣΥΡΙΖΑίων «βγήκαμε από τα μνημόνια», ή «το ατού μας είναι η οικονομία», σε τέτοιο βαθμό που απορείς αν με αυτό που κάνουν έχουν σκοπό να μας τρελάνουν και τελικά να μας κάνουν κομπάρσους σε ένα ιδιότυπο «Τρούμαν σόου» ή απλώς αυθυποβάλλονται.

Αφού ο Παύλος Πολάκης ενθυλάκωσε το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την Attica-ΣΥΡΙΖΑ Bank, νομίζω ότι όλοι έχουν αντιληφθεί πως ισχύει και για τη σημερινή κυβέρνηση το δόγμα Βουλγαράκη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Αυτό είναι όμως που διαγράφει το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Η περιφρόνηση που δείχνουν οι darlings που είχαν αυταπάτες και οι πολιτικοί λακέδες τους για τον χειμαζόμενο λαό. Και η αλαζονεία με την οποία χαρακτηρίζουν κουτσομπολιό τη μείζονα πρόκληση να κλαίγεται ένας υπουργός ότι με €7.000 ευρώ το μήνα δεν βγαίνει, ενώ εκατομμύρια Έλληνες καλούνται να ζήσουν τις τετραμελείς οικογένειές τους με ένα χιλιάρικο.

Κι αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι αν εντατικοποιήσουν τη φλεβοφλεβική αιμοδιαδιήθιση. Η σήψη της κυβέρνησης ούτε αλλάζει, ούτε κουκουλώνεται.

Μάκης Πολάτος
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]