Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση μουσουλμάνων έξω από την Αγία Σοφιά


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από την Αγία Σοφία η μουσουλμανική προσευχή με αίτημα να μετατραπεί το ιστορικό μνημείο σε τζαμί, 84 χρόνια μετά την απόφαση να γίνει μουσείο.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες ήταν εκατοντάδες.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, η αστυνομία έλαβε αυστηρά μέτρα ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Μετά την προσευχή ακολούθησε δήλωση προς τους παρευρισκόμενους από τον επικεφαλής της μουσουλμανικής οργάνωσης Ένωση Ιδεών και Αγώνων:

«Το να αγοράζουμε εισιτήριο για να μπούμε στην Αγία Σοφία είναι πολύ υποτιμητικό. Έτσι και ανοίξει, όσοι νομίζουν ότι έχουν κάνει καλό σε αυτό το έθνος, θα αποκαλυφθεί από τα αρχεία όταν τα βρούμε πόσα άσχημα και κρυφά έχουν κάνει από πίσω μας», δήλωσε ο Κιουρσάτ Μιτζάν, ο οποίος είπε ότι «το τζαμί της Αγίας Σοφίας ανήκει στον Μωάμεθ τον Πορθητή.


Ζήτησε ξεκάθαρα από τους απογόνους του να μη χρησιμοποιηθεί για άλλο λόγο», προσδίδοντας μάλιστα και διαισθητικές ικανότητες στο σουλτάνο που άλωσε την Πόλη. «Είχε διαισθανθεί προ πολλού ότι η Αγία Σοφία θα καταντούσε έτσι και για αυτό το είχε δηλώσει», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα: «Μουσουλμάνε μην κοιμάσαι, διεκδίκησε το ναό σου!» και «Να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία, είμαστε η γενιά των Πορθητών».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]