Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σιγή ιχθύος από Μόσχα για Συμφωνία Πρεσπών


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ερωτώμενη αν η Μόσχα θεωρεί νόμιμη την συμφωνία των Πρεσπών, αν θα αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως “Βόρεια Μακεδονία” ή αν θα θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν απάντησε ουσιαστικά.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επανειλημμένα έχει προβεί, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, σε σχετικά σχόλια… Όπως είναι γνωστό η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με την συνταγματική της ονομασία. Η Μόσχα πάντα τάσσονταν και τάσσεται υπέρ της διευθέτησης ζητήματος της ονομασίας σε αποδεκτή βάση για Σκόπια και Αθήνα», είπε.

«Και πάλι επισημαίνουμε με λύπη, ότι κατά την διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας σημειώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις της εσωτερικής νομοθεσίας της μίας εκ των πλευρών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου με άσκηση ισχυρότατων πιέσεων από το εξωτερικό.

«Πιστεύουμε, ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες για το ότι οι δυτικές χώρες, είχαν ως γνώμονα τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα να εντάξουν το ταχύτερο τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και όχι την πρόθεση να συμβάλλουν στην διευθέτηση αυτή, μιας διμερούς στην ουσία διένεξης», ανέφερε.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]