Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αλέξης, τα «βατράχια» και ένα… πραξικόπημα


Του Τάσου Ευαγγελίου

Μια απίστευτη ιστορία, που στο επίκεντρό της έχει τον Αλέξη Τσίπρα και περιλαμβάνει την εμπλοκή εμίρηδων, νατοϊκών δυνάμεων αλλά και των γνωστών βατραχανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, έφερε στο προσκήνιο ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, προκαλώντας ερωτήματα αλλά και εντυπώσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις διακοπές του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού, άφησε τις παλιές συνήθειες και επέλεξε να τις απολαμβάνει είτε στη βίλα στο Σούνιο, που νοικιάζεται καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, είτε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Επιλέγει όμως και να εξαφανιστεί για λίγες ημέρες, χωρίς το Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώνει που βρίσκεται ή με ποιους, τόσο το καλοκαίρι όσο και σε περιόδους όπως οι γιορτές των Χριστουγέννων ή του Πάσχα. Και αυτό κατά παρέκκλιση της τακτικής που ακολουθούν οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών. Τακτική που ακολούθησαν και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί που ανακοίνωναν το που βρίσκονται.

Σε μια από αυτές τις ολιγοήμερες απουσίες του όμως συνέβησαν τραγελαφικά πράγματα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του Αλέξη Τσίπρα, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον εξωτικό προορισμό στον οποίο φέρεται να είχε βρεθεί, λόγω πραξικοπήματος.

Η αποκάλυψη από τον Γιώργο Τράγκα που δεν έχει επισήμως διαψευστεί από καμία πλευρά προκαλεί εντυπώσεις και ερωτήματα. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία είχαν εμπλακεί και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που κινήθηκαν με εντολές της πολιτικής ηγεσίας.


Η ιστορία έχει σασπένς και θα μπορούσε να θυμίζει ταινία, με τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα που τον συνόδευε να επιχειρεί να δραπετεύσει από το εξωτικό τουριστικό θέρετρο όπου ξέσπασε ένα… πραξικόπημα από τα πολλά που γίνονται σε αυτή την περιοχή. Μια περιοχή όπου ακόμη και σήμερα τα πράγματα συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται ως έκρυθμα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Τράγκας, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε μια ολιγοήμερη απόδραση επιλέγοντας τις Μαλδίβες και πιο συγκεκριμένα το θέρετρο ANANTARA που θεωρείται από τα πολυτελέστερα της περιοχής.

Ταξίδεψε εκεί χωρίς να ενημερώσει κανέναν μέσω Ντουμπάι και χωρίς συνοδεία τουλάχιστον την πολυμελή που συνηθίζει να έχει μαζί του για τις μετακινήσεις του. Ουδείς πέραν του στενού περιβάλλοντος γνώριζε πως βρισκόταν στο συγκεκριμένο θέρετρο. Ούτε πρεσβείες ούτε και οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που έπεσε σε μια κακή περίοδο. Όχι των Μουσώνων, που πλήττουν τις περιοχές αυτές καθιστώντας αδύνατη την απόλαυση των διακοπών. Αλλά σε μια περίοδο έντονων πολιτικών αναταραχών που είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ενός από τα πολλά πραξικοπήματα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Διπλωματικές υπηρεσίες κινήθηκαν με κάθε μυστικότητα προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκαιρη απομάκρυνση του Έλληνα πρωθυπουργού και της παρέας του από το τουριστικό θέρετρο.

Κυβερνητικά, ίσως και πρώην πλέον, στελέχη απευθύνθηκαν σε ανθρώπους με τους οποίους είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις, όπως για παράδειγμα ο Εμίρης του Κατάρ που έσπευσε να στείλει τη θαλαμηγό του. Ταυτόχρονα ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών, τα γνωστά βατράχια έσπευσαν, κατόπιν εντολής, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού του Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι και το ΝΑΤΟ ενεργοποιήθηκε μέσα από πλοία που έπλεαν στην περιοχή για να βάλουν πλάτη στην προσπάθεια που ευτυχώς είχε και αίσιο τέλος.

Η αποκάλυψη έγινε χθες. Ουδείς έχει απαντήσει για να τη διαψεύσει. Η σιωπή της κυβέρνησης χαρακτηριστική. Θα μπορούσε να είναι απλά ένα σενάριο ή μια υπερβολική παρουσίαση ενός πραγματικού συμβάντος που αίφνης ήρθε στο προσκήνιο.

Η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εγείρει ερωτήματα εφόσον τα γεγονότα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]