Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ραντεβού στα τυφλά: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια ακόμη επώδυνη εθνική υποχώρηση της Ελλάδας


Του Δρ Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή

Ψηφίστηκε τελικά, από 153 πρόθυμους και ανιστόρητους βουλευτές, ύστερα από μια μαραθώνια και θυελλώδη συνεδρίαση, με εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες και αντεγκλήσεις, η αμφισβητούμενη από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, Συνθήκη των Πρεσπών!

Για πολλοστή φορά δυστυχώς, ένα εθνικό θέμα μετατράπηκε σε αντικείμενο στείρας πολιτικής αντιπαράθεση που πλησιάζει στα όρια του εμφυλίου. Ωστόσο, οι τελευταίοι που δικαιούνται να διαμαρτύρονται γι΄ αυτήν τη κάκιστη Συμφωνία είναι οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας! Όσοι δεν διαθέτουν κοντή μνήμη, σίγουρα θα θυμούνται ότι ο μπαμπάς Μητσοτάκης μαζί με την Ντόρα (θιασώτες και οι δύο του Σχεδίου Ανάν) είναι που χλεύαζαν όσους δεν ήταν διατεθειμένοι να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας.

Με ετερόκλητες συμμαχίες και με καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών, και όχι μόνο βουλευτών, και στα Σκόπια και στην Ελλάδα πέρασε δια πυρός και σιδήρου η Συμφωνία, ύστερα από αφόρητες πιέσεις από τους φονιάδες των λαών, τους Αμερικανούς, όπως τους ονόμαζαν κάποτε τα Συριζόπουλα. «Σήμερα γεννήθηκε μια νέα χώρα στα βόρεια σύνορα μας, η “Βόρεια Μακεδονία” …», δήλωσε περιχαρής, αμέσως μετά τη ψηφοφορία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Να είναι άραγε τόσο αφελής τελικά ο πρωθυπουργός; ‘Η μήπως κάτι άλλο συμβαίνει που εμείς οι κοινοί θνητοί αδυνατούμε να κατανοήσουμε; Θυμίζω ότι την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση πανηγύριζε, ο Ζάεφ έκανε λόγο για μεγάλη νίκη της δικής του Μακεδονίας!


Ακόμη και ο Σπύρος Λυκούδης, που στήριξε τη Συμφωνία, αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν ανοικτά προβλήματα». «Ο χρόνος» είπε, «θα δείξει αν η Συμφωνία θα έχει και ιστορική ανθεκτικότητα».

Ραντεβού στα τυφλά δηλαδή!

Και σίγουρα, τυφλά ραντεβού στα εθνικά θέματα δεν πρέπει να επιτρέπονται…

Ψευδεπίγραφο κράτος

Κατά γενική ομολογία, αυτό που γεννήθηκε στα βόρεια σύνορα μας, δεν είναι ένα κανονικό κράτος, αλλά ένα ψευδεπίγραφο ψευδοκράτος. Μια τεράστια πυριτιδαποθήκη χωρίς ούτε καν βαλβίδα ασφαλείας. Αναμόχλευση παλιών παθών, ατέρμονων διεκδικήσεων και ασύμμετρων αλυτρωτισμών είναι που θα φέρει αυτή η Συμφωνία, κι όχι σταθερότητα στο πολύπαθο μέτωπο των Βαλκανίων, που αμέτρητες φορές κατά το παρελθόν, βάφτηκε με το αίμα εκατομμυρίων αθώων ψυχών…

Κακά τα ψέματα: Όταν δίνεις μακεδονική εθνότητα σε μια χώρα που αποτελείται από μια πανσπερμία εθνοτήτων (!) αυτό μοιραία συνεπάγεται ανάδυση ακραίων συμπεριφορών και αναμόχλευση παλαιών παθών και εθνικισμών. Και τα Βαλκάνια κατά το παρελθόν αρίστευσαν σε τέτοιου είδους ακραίες δραστηριότητες!

Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» αποτελεί πάντα ένα ισχυρό σχέδιο – σενάριο, που σίγουρα αν μπει σε διαδικασία υλοποίησης θα μας οδηγήσει σε νέες δοκιμασίες και νέες εθνικές περιπέτειες. Η Αλβανία ήδη αλληθωρίζει προς το Τέτοβο και κάνει λόγο για ελληνικά και σερβικά εδάφη που της ανήκουν!

Το Κόσσοβο κυριολεκτικά βράζει.

Κι αυτή η φωτιά καίει ακριβώς δίπλα μας! Κάποιοι υποστηρίζουν πως οι μεγάλες δυνάμεις θα εμποδίσουν την αλλαγή των συνόρων. Πρόκειται ασφαλώς για αστειότητες.. Εδώ διέλυσαν εν μία νυκτί ολόκληρη Γιουγκοσλαβία!

Από την άλλη, η αγωνιώδης προσπάθεια κάποιων να μειώσουν τη ρωσική επιρροή στην περιοχή, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητη. Δέστε τι γίνεται στην Συρία. Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του επόμενου δυσεπίλυτου εθνικού κεφαλαίου της Ελλάδας που αφορά τον καθορισμό της Α.Ο.Ζ. με την Αλβανία και τις χώρες της Μεσογείου (η Τουρκία είναι το αγκάθι) και το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου (αν φυσικά η Ελλάδα αποφασίσει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της μεγάλης καταπίεσης των Ελλήνων Ομογενών στην περιοχή), δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Όσο για το Κυπριακό, σίγουρα η παρανοϊκή συμπεριφορά του μέντορα Αλβανών και Σκοπιανών Ερντογάν, το κάνει να μοιάζει με βουνό απροσπέραστο.

Η Συμφωνία

Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή τη Συμφωνία, αναμφίβολα, όταν παραχωρείς όνομα, γλώσσα και ιστορία δεν θα αργήσει η μέρα που θα σου πάρουν με το έτσι θέλω και έδαφος! «…

Μονοπωλούν το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία της Μακεδονίας μας και όποιος μονοπωλήσει το όνομα θα διεκδικήσει μονοπώλιο και για το έδαφος….», έγραψε πριν πολλά χρόνια ο αείμνηστος ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος. Δύσκολο να μην επαληθευθεί κατά τα φαινόμενα…

Παραβίαση Συντάγματος

Όλοι οι σοβαροί και έγκριτοι Έλληνες, ακόμη και ξένοι συνταγματολόγοι, υποστηρίζουν ότι ο τρόπος και η μεθόδευση που εφαρμόστηκε για την ψήφιση της συμφωνίας, παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα. Και μάλιστα από μια κυβέρνηση που επαίρεται για τη δημοκρατικότητα της.

Ο γνωστός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτης χαρακτηρίζει τη Συμφωνία «Νομικά άκυρη» και ανυπόστατη, γιατί ουσιαστικά και διαδικαστικά παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας, το Σύνταγμα των Σκοπίων και το Διεθνές Δίκαιο.

«Η κυβερνητική απόφαση», γράφει ο Γ. Κασιμάτης, «παραβιάζει την αρχή προστασίας της Κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο δε χειρισμός του θέματος παραβίασε ήδη και παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας… Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη λόγω του ότι περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο ούτε διεθνούς σύμβασης, ούτε άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας…

Το όνομα “Μακεδονία”, δεν αποτελεί απλώς περιορισμό εθνικής κυριαρχίας ή ούτε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς, βάσει πάντοτε εθνικού συμφέροντος, που να αναγνωρίζεται ως τέτοιο από το Σύνταγμα, αλλά παραχώρηση στοιχείου ταυτότητας ης Ελλάδας, ως κυρίαρχου κράτους…».

Ο λαός στο περιθώριο

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του ελληνικού Συντάγματος, για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον, απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών. Ως γνωστόν, η κυβέρνηση επέβαλε τη Συμφωνία με πλειοψηφία δύο δανικών βουλευτών!

Η κυβέρνηση παρά τη γενική κατακραυγή αρνήθηκε ακόμα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Κάτι που επίσης προβλέπεται για «κρίσιμα εθνικά θέματα», από το άρθρο 44 του ελληνικού Συντάγματος! Όπως έπραξε το 2015 για ένα πολύ μικρότερης σημασίας θέμα! Ούτε ένα Συμβούλιο Αρχηγών δεν συγκάλεσε ο πρωθυπουργός γι΄ αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας εθνικό θέμα. Γιατί άραγε;

Υστερόγραφο: Βροχή τα συγχαρητήρια από τους Αμερικανούς, τους Άγγλους, τους Γερμανούς και όχι μόνο αυτούς! Για τους Έλληνες βουλευτές που ψήφισαν τη συμφωνία, πάρα το ότι διαφωνεί μαζί τους το 80% των Ελληνικού Λαού, με το χέρι ψηλά και το κεφάλι κάτω…

Πανηγυρίζουν οι ξένοι. Αυτό κι αν είναι ανησυχητικό!

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]