Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Ζήτησα από τον Αλ. Τσίπρα να ανοίξει το Φετχιγιέ τζαμί στην Αθήνα


Να επαναλειτουργήσει το Φετχιγιέ τζαμί, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ο Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος, δεν περιορίστηκε μόνο στην παραπάνω απαίτηση, αλλά και διαμήνυσε πως πρέπει να κατασκευαστεί και μιναρές στο τζαμί.

«Στον κύριο Τσίπρα δήλωσα, ζητάτε από εμάς τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ας ανοίξουμε του είπα το τζαμί Φετχιγιέ στην Αθήνα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε προεκλογική ομιλία του στην Ανδριανούπολη.

«Ρώτησα, γιατί δεν έχει μιναρές το τζαμί που θα ανοίξετε; Μου είπε πως αντιδρά η αντιπολίτευση και εγώ του απάντησα πώς η εκκλησιά έχει καμπαναριό έτσι και το τζαμί πρέπει να έχει μιναρές», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε: «Εδώ δεν αντέχετε τη λέξη Τούρκος για τη μειονότητα της Θράκης».


«Οι θρησκευτικές μειονότητες μπορούν να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους με πολλούς τρόπους. Τους επιστρέψαμε ακόμη και την ακίνητη περιουσία τους. Αντίθετα, τα τζαμιά μας στη Δύση δέχονται βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις. Στη «Δυτική Θράκη» και στη Γερμανία» ιχυρίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στο πλήθος.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε καθόλου στο τι του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]