Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυρκαγιά στο... λογισμικό του Τσίπρα


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Πόσο δίκιο είχε, τελικά, ο γνωστός μας σκιτσογράφος με την ατάκα του, μέσω της πρόσφατης γελοιογραφίας του... "Το βασικό σε κάθε ανασχηματισμό είναι να παραμένει σταθερός ο μέσος όρος ανικανότητας..."

Δεν είναι σοβαρό, ούτε καταδεικνύει ιδιαίτερη ευφυΐα η χρησιμοποίηση στην κυβερνητική "κουρελού" νέων φρέσκων κομπάρσων από την παπανδρεϊκή συνιστώσα του παλιού ΠΑΣΟΚ, δίπλα στις άδειες αχιβάδες των δήθεν καραμανλικών και τα μέλη των "αζήτητων" της Κεντροαριστεράς. Όλοι τους έχουν το ίδιο βίτσιο: να γίνουν έστω και για μία ημέρα υπουργοί και να εξασφαλίσουν μια θεσούλα στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα σε άλλα γηγενή υλικά... πολιτικής κατεδάφισης.

Αποδεικνύεται περίτρανα πως "ελπίδα" είναι τα όνειρα ενός πανικόβλητου... στο "ξύπνιο" του και ο Αλέξης Τσίπρας είναι το ζωντανό παράδειγμα της ρήσης αυτής του Αριστοτέλη.

Η ανησυχία του πρωθυπουργού, που βλέπει το κόμμα του βαλτωμένο στη δεύτερη θέση και με τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία να κινείται σε διψήφια ποσοστά, δείχνει να μην είναι άλλη από το μαγαζί της Φώφης. Γνωρίζοντας την πικρή αλήθεια, πως η πορεία και του ίδιου και του κόμματός του είναι προδιαγεγραμμένη και μη αναστρέψιμη, ρίχνει τα ρέστα του στη μάχη κατά του Κινήματος Αλλαγής, μπας και καταφέρει να αποτρέψει τη "στρατηγική ήττα", που έχει γίνει σλόγκαν στα στόματα την ΚινΑλιτών, που αποτελούν, όπως ισχυρίζονται, τον μοναδικό αληθινό πυλώνα της Κεντροαριστεράς!


Γνωρίζει καλά αυτό που κάθε σκεπτόμενος Έλληνας βλέπει καθαρά... πως στις εκλογές, όποτε και αν έρθουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί ντροπιαστική, αλλά απόλυτα φυσιολογική, πανωλεθρία και το μόνο που επιθυμεί το Μαξίμου και σχεδιάζει είναι να μην εξαϋλωθεί και κάποτε να επιστρέψει! Για τον λόγο αυτόν, η επιθυμία του Τσίπρα είναι: καθαρά διψήφια ποσοστά, μακράν του τρίτου της μάχης, ώστε την επόμενη μέρα να είναι ο ισχυρός παίχτης στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, για να ελπίζει σε προστασία και προοπτική επιστροφής, κάποια στιγμή στο μέλλον, που μάλλον όμως... και απ' ό,τι φαίνεται, θ' αργήσει πολύ ή ίσως και δεν έρθει ποτέ.

Τα πυρά και οι ειρωνείες από παντού, μέσα και έξω από την Ελλάδα, έχουν μάλλον προξενήσει ανήκεστη βλάβη... στο λογισμικό του υπ' ατμόν πρωθυπουργού, το οποίο τον οδηγεί σε λάθη... κυριολεκτικά σε τραγέλαφους.

Λόγω λοιπόν της πυρκαγιάς αυτής στο κέντρο ελέγχου του νου, δεν χρειάστηκε να σκεφθεί και πολύ: προκειμένου να πικάρει τη Φώφη και να δημιουργήσει υποδομές για τη διεμβόλιση του κεντροαριστερού άρματος, μετά τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Θάνος Μωραΐτης, μέχρι χθες γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, και ο Άγγελος Τόλκας, που διαφώνησε και έφυγε επειδή... δεν πήρε το χρίσμα του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κατοικοεδρεύουν πλέον στην Κουμουνδούρου! Και οι δυο ενισχύουν την "παπανδρεϊκή συνιστώσα-σέκτα" στην κυβέρνηση-κουρελού, του έχοντος χάσει κάθε μέτρο και σοβαρότητα Αλέξη Τσίπρα.

Και οι δύο νεο-Συριζαίοι έχουν στο παρελθόν υπουργοποιηθεί στις ατυχέστατες κυβερνήσεις του Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος κατάφερε το 2015 σχεδόν να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, εξαΰλώνοντας και το τελευταίο ανάχωμα ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα, συμβάλλοντας ουσιαστικά τα μέγιστα στην ανέλιξή του προς την εξουσία. Θα πει τώρα κάποιος: "Μα... συμμετέχει στο Κίνημα Αλλαγής". Ναι, αλλά η επιμονή του να συντηρεί το... κάτι σαν κόμμα, με την κωδική ονομασικα ΚΙΔΗΣΟ, άλλα δείχνει και κάνει πολλούς να έχουν ερωτήματα για τις πραγματικές του προθέσεις, για τις οποίες προσωπικά αμφιβάλλω, αν γνωρίζει και ο ίδιος!

Βέβαια, την παπανδρεϊκή συνιστώσα συμπληρώνει και ο... παντός καιρού και ιδεολογίας Γιάννης Ραγκούσης, εκ των πρωτοπαλίκαρων του ΓΑΠ, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να φθάσουμε εδώ που βρισκόμαστε και να... λουζόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα ο κύκλος αυτός μάλλον έκλεισε και ο Ραγκούσης νομοτελειακά βρέθηκε στον φυσικό του χώρο - στους losers!

Για το αν πρόκειται για μία κίνηση τακτικής με ορίζοντα τις εκλογές ή αν στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας παίζει τα ρέστα του για τη δημιουργία ενός νέου φορέα, είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς - σε έναν εγκέφαλο με μπλοκαρισμένες σε μονόδρομους νευρικές συνάψεις δεν είναι και τόσο απλή η αποκρυπτογράφηση των προθέσεων. Οι εικασίες για... προοδευτικό πόλο σε ένα νέο κόμμα αυξάνονται, ειδικά μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό που έλαβε χώρα πρόσφατα και που ουσιαστικά για τη χώρα είναι άνευ ουσίας και σημασίας!

Ο πανικός είναι, δυστυχώς, ο μεγαλύτερος εχθρός του πολιτικού όντος, και εκδηλώνεται με ζήλια, θυμό, αναίδεια, κακεντρέχεια ή και αλαζονεία. Αυτό όμως που προκαλεί τον φόβο είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Περιγράφει, όμως, δυστυχώς εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]