Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν κατά Μακρόν: Είναι ανιστόρητος και αρχάριος στην πολιτική


Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Μακρόν να μάθει «γαλλική ιστορία» με αφορμή τη θέσπιση ημέρας μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων και απαρίθμησε τις αποικίες της Γαλλίας και τις σφαγές στις οποίες συμμετείχαν οι Γάλλοι.

«Αρχάριο στην πολιτική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας τον να μάθει "την ιστορία της χώρας του" αφού το Παρίσι αποφάσισε να θεσπίσει μια ημέρα μνήμης για τη "γενοκτονία των Αρμενίων" το 1915.

"Είπα στον Μακρόν: είσαι ακόμη αρχάριος στην πολιτική, μάθε πρώτα την ιστορία της χώρας σου" υποστήριξε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι A-Haber.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος απαρίθμησε τις αποικίες της Γαλλίας και τις σφαγές στις οποίες συμμετείχαν οι Γάλλοι, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για την Αλγερία, την Ινδοκίνα, ακόμη και τη γενοκτονία στη Ρουάντα.


Ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ανάρτησε αμέσως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τον "κατάλογο" αυτόν.

"Μακρόν, κατ' αρχάς, ακύρωσε το (σ.σ. την ημέρα μνήμης). Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας" συνέχισε ο Ερντογάν, καλώντας τον Γάλλο πρόεδρο να χρησιμοποιεί "με περίσκεψη τη λέξη αυτή".

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα τιμήσει στις 24 του μηνός "μια εθνική ημέρα μνήμης της αρμενικής γενοκτονίας". Οι Αρμένιοι εκτιμούν ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν συστηματικά από τον στρατό της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως η Άγκυρα αρνείται τον όρο αυτό, κάνοντας λόγι για σφαγές και από τις δύο πλευρές και για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς λόγω του λιμού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Αξόι κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι θέσπισε αυτήν την ημέρα "με την ελπίδα να μαζέψει ψήφους" από την αρμενική κοινότητα της Γαλλίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας δουμε και τι λενε μερικοι ακομα..."ανιστορητοι":

    «..Από την μαύρη ημέρα που πρωτοεμφανίζονται στην Ευρώπη οι Τούρκοι,αποδείχτηκαν στο συνολό τους ως ο πλέον αντιανθρωπιστικός τύπος της ανθρωπότητας.Οπουδήποτε και να πήγαν, μια φαρδιά γραμμή αίματος ακολούθησε το περασμά τους.Όπου απλώθηκε η κυριαρχία τους ,εξαφανίστηκε ο Πολιτισμός.Αντιπροσωπεύουν παντού την κυβέρνηση της βίας,αντίθετα σε κάθε έννοια δικαίου.»
    (Γουίλιαμ Γλάδστον πρωθυπουργός Αγγλίας σε συγγραφή του το 1876 για το Ανατολικο Ζήτημα).

    «..Ο Τούρκος είναι ο χειρότερος εχθρός των ανθρώπων.. »
    (Γιόχαν Βίλφερ, Γερμανός συγγράφέας του 19ου αι, απότη Νυρεμβέργη)

    Ο Τζορτζ Χόρτον ,Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη κατά τις περιόδους 1911-17, 1919-22 στο βιβλίο του «Αναφορικά με την Τουρκία» αναφέρει:
    «...Αμέσως μετά την ψήφιση του Συντάγματος, το πρώτο βήμα της κυρίαρχης τουρκικής φυλής ήταν να εδραιώσει την υπεροχή της με μέτρα καταστολής ,ακόμη και με φόνους...Οι τούρκοι .παράλληλα,αποφάσισαν να εξαναγκάσουν όλες τις μη τουρκικές φυλές να γίνουν Οθωμανοί στην γλώσσα,στους νόμους ,τα ήθη και τα έθιμα....Δεν πιστεύω να συνέλαβε ανθρώπινος νους,ποτέ άλλοτε πιο ανόητο σχέδιο από αυτό, δηλαδή να υποχρεώσει ολόκληρα έθνη να αλλάξουν τη γλώσσα και τα έθιμα τους μέσα σε μία νύχτα....Αυτό το σχήμα φαντάζει ακόμα πιο απίθανο αν λάβουμε υπόψιν μας ότι αυτή η προσπάθεια έγινε -και γίνεται-από ένα κατώτερο πολιτισμό που προσπαθεί να επιβληθεί σ’ενα ανωτερό του....Οι Νεότουρκοι δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να δώσουν ίσες ελευθερίες σε όλους τους λαούς που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στο ελεός τους.....Όταν απέτυχαν να τους εκτουρκίσουν, η εναλλακτική λύση που είχαν ήταν να τους αφανίσουν, πολιτική που δεν χρειάζεται μακροπρόθεσμα σχέδια για να υλοποιηθεί...»

    Και τελος να αναφερουμε στον "σουλτανο" το σουλτανικό «Φιρμάνιο» τς 29ης Μαρτίου 1601 απευθυνόμενο στον Μπεηλερμπέη(Στρατιωτικό «Περιφερειάρχη» της «Ρούμελης») :

    «...Καθίσταται γνωστό, ότι από της συστάσεως του μεγάλου Οσμανικού κράτους ....είθιστε, όπως διά την σύσταση και οργάνωση των γενναίων γενιτσαρικών μου ταγμάτων ,στρατεύονται και αποστέλλονται στα οτζάκια(στρατόπεδα,κέντρα εκπαιδεύσεως) των γενιτσάρων ,οι, από 15-20 ετών, καλλίμορφοι,αρτιμελείς και προς πόλεμο κατάλληλοι νέοι των απίστων...»
    «....Οι αποσταλησόμενοι μπουμπασίρηδες καθ’υψηλή μου εντολή ,έχουν το δικαίωμα όπως εφόσον παρίσταται ανάγκη, να εφαρμόσουν τις διατάξεις του γνωστού ιερού φετβά(«διάταγμα»),σύμφωνα με το οποίο,όταν οι άπιστοι γονείς ή άλλος αντισταθεί στην παράδοση του γενίτσαρου υιού του θα απαγχονίζεται ευθύς στο κατώφλι της πόρτας του,του αίματος του θεωρουμένου άνευ αξίας.»

    Πηγή :«Ιδού οι Τούρκοι»
    Συγγραφέας: Γρηγόρης Κοσσυβάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]