Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Ελπίζω ότι η Συμφωνία θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή άμεσα


Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε πλειοψηφία από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της ελληνικής Βουλής εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η Συμφωνια θα κυρωθεί από την ολομέλεια της ελληνικής Βουλής τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ALSAT-M ο κ. Ζάεφ μεταξύ άλλων εξέφρασε την προσδοκία, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατεθεί στην ελληνική Βουλή για κύρωση - κάτι που προσδιόρισε ότι αναμένει να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες - να εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία, καθώς, όπως είπε, στην περίπτωση αυτή θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας του, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Δεν μπορώ να μην εμπιστευτώ τον αγαπημένο συνάδελφό μου Αλέξη Τσίπρα. Έχουμε θέσει πλέον τις δικές μας σταθερές», τόνισε ο Zaev.


Επιπλέον ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να έχει συνάντηση την άνοιξη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, είτε στα Σκόπια είτε στην Αθήνα.

Η πιθανή συνάντηση, σημείωσε, θα εξαρτηθεί πάντως και από τις υποχρεώσεις των δύο, που απορρέουν από την προεκλογική περίοδο στις δύο χώρες (προεδρικές εκλογές στην πΓΔΜ, ευρωεκλογές, καθώς και αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]