Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα φέρει ειρήνη στα Βαλκάνια


Η Δύση στα λόγια εμφανίζεται να μην εγκρίνει τις επιθετικές ενέργειες των Αλβανών, αλλά στην πράξη τους ενισχύει με σύγχρονο εξοπλισμό

Ομού μετά τα όσα απίστευτα δήθεν επιχειρήματα έχει φέρει η κυβέρνηση για να παραπλανήσει τον λαό, ότι η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ωφέλιμη για την Ελλάδα, είναι και ότι θα φέρει ειρήνη στα Βαλκάνια.

Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση είναι τόσο τραγική, ώστε οι «ειρηνοποιοί» Κοτζιάς και Τσίπρας, αναμιμνησκόμενοι των ειρηνευτικών ενεργειών προηγουμένων ομολόγων τους, ανασκουμπώθηκαν και έσωσαν την Βαλκανική.

(Για την ιστορία σημειώνω, ότι βραβεύτηκαν με Νόμπελ Ειρήνης, ο Χένρι Κίσινγκερ, Γιασέρ Αραφάτ - Γιτζάκ Ράμπιν, Τζίμι Κάρτερ, Αλ Γκορ, Μπαράκ Ομπάμα -επειδή διέλυσε Λιβύη, Συρία και παρ’ ολίγον Αίγυπτο-, Αχτισάαρι -που συνετέλεσε στην απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου-, ενώ δεν απέκτησε ποτέ ο Γκάντι, προφανώς ως… πολεμοκάπηλος).

Και γιατί σώθηκε η ειρήνη στα Βαλκάνια; Επειδή υποστηρίζουν πως διατηρείται ακέραιο το αλβανοσλαβικό κράτος, με την ένταξή του στο ΝΑΤΟ. Τόσο απλά… Φαίνεται πως δεν παρακολουθούν τι συμβαίνει στα Σκόπια, με τους Αλβανούς να παίρνουν σιγα-σιγά πρωτοβουλίες, αποκτώντας δικαιώματα που τα στερούν από τους Σκοπιανούς. Οι οποίοι φυσικά και δεν θα μείνουν άπραγοι.

Όμως, ο κίνδυνος για τα Βαλκάνια προέρχεται από τον αλβανικό αλυτρωτισμό, που με την ανοχή ή και υποβοήθηση της Δύσης, αποτελεί το ανάχωμα στη ρωσική διείσδυση στην περιοχή. Μάλιστα δε οι επεκτατικές τάσεις της Αλβανίας δεν είναι κεκαλυμμένες, αλλά ολοφάνερες.


Πρέπει να σημειώσω την υποκριτική στάση της Δύσης, η οποία στα λόγια εμφανίζεται να μη εγκρίνει τις επιθετικές ενέργειες των Αλβανών, αλλά στην πράξη τους ενισχύει με σύγχρονο εξοπλισμό, και παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ το Κοσσυφοπέδιο ανεμπόδιστα ετοιμάζει ίδρυση στρατεύματος. Προσέξτε όμως, πώς παραπλανούνται οι λαοί.

Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ σταθμεύει στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999, τα έγγραφά του αναφέρουν ότι βρίσκονται για την ειρήνη στην… «περιοχή». Για το ΝΑΤΟ, δηλαδή, ισχύει η απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επειδή πολλές χώρες εξακολουθούν να μη αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του το ΝΑΤΟ, σε παλαιότερη συνεδρίαση στο Κοσσυφοπέδιο με τον επικεφαλής της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου και ο πρωθυπουργός αναφέρονται μόνο ως «κύριοι» και όχι με την ιδιότητά τους ή το έργο που επιτελούν. Δεν αναφέρεται καμιά ιδιότητά τους, όπως το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους αξιωματούχους που συναντήθηκαν με τον Στόλτενμπεργ στην Πρίστινα, μόνο τα ονόματά τους. Αλλά στην πράξη…

Ο Έντι Ράμα δεν έκρυψε τις μελλοντικές ενέργειες για την ίδρυση της "Μεγάλης Αλβανίας", η οποία ως μουσουλμανική χώρα πλέον εμποδίζει την παρείσφρηση χριστιανών από την Μόσχα, και στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, αφού αναφέρθηκε γεμάτος υπερηφάνεια στο άνοιγμα των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, ανακοίνωσε και ένα παρόμοιο σενάριο σε ό,τι αφορά τα σύνορα με την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα. «Σύντομα, αναμένουμε, να τροποποιήσουμε τα σύνορα με την «Μακεδονία», το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα».

Τα ανωτέρω κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά, δεν αποφασίζονται από τους Αλβανούς. Αυτοί είναι τα εργαλεία για την δημιουργία καταστάσεων στην Βαλκανική, ώστε να περιέλθει στον πλήρη έλεγχο της Δύσης. Το ζήτημα που προκύπτει είναι, ότι η Σερβία θα παραμείνει αδιάφορη; Η Ρωσία θα εγκαταλείψει ένα κρίσιμο γεωστρατηγικό σημείο, όπως η Σερβία, το μοναδικό που της απέμεινε;

Να προστεθεί βεβαίως, ο εξοπλισμός της Σερβίας από την Ρωσία, αλλά και η οικονομική ενίσχυση για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου. Όπως επίσης, και ότι η Σερβική Δημοκρατία στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη κινητοποιείται για απόσχιση και ενσωμάτωση στην Σερβία, από την οποία αποκόπηκε βίαια.

Με αυτά τα ελάχιστα μόνον, οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, πιστεύουν πράγματι ότι η επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια, θα επιφέρει ειρήνη στα Βαλκάνια; Πώς δηλαδή;

Ο Μακεδών
Voria https://www.voria.gr/article/i-simfonia-ton-prespon-den-tha-feri-irini-sta-valkania


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]