Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλεί ο Νίμιτς!


Μήπως όλα ξεκίνησαν από το Βουκουρέστι;

Εμμέσως πλην σαφώς απειλεί ο Μάθιου Νίμιτς!
Επικαλείται “επικίνδυνα σενάρια” αν δεν ψηφιστεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Έντονη δηλαδή η πίεση του διεθνούς παράγοντα.

Ίσως έτσι δικαιολογείται η άρον-άρον και κατεπείγουσα εισαγωγή του στην Ολομέλεια.
Αλλά προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα: μήπως όλα ξεκίνησαν από το Βουκουρέστι;

Τι γράφαμε ένα χρόνο πριν;

Η οργή των ΗΠΑ μετά το Βουκουρέστι (2-4/4/2008) ήταν έκδηλη και ξέφυγε από τις συνήθεις διπλωματικές πρακτικές.
Παράλληλα στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, η ιστορική επενδυτική τράπεζα (είχε ιδρυθεί το 1850) Lehman Brothers κατέρρευσε κάτω από το βάρος ζημιών 60 δισ. δολαρίων, κυρίως από “τοξικά” προϊόντα. Η χρεοκοπία της Lehman Brothers, οδήγησε στη χειρότερη χρηματοοικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση. Ακόμη και σήμερα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, υπάρχουν αναλυτές που δεν μπορούν να πιστέψουν , πως οι αμερικανικές αρχές άφησαν την Lehman Βrothers να καταρρεύσει , προκαλώντας ένα ντόμινο σε χρηματοπιστωτικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο και πιέζοντας ασφυκτικά τις πιο αδύναμες και με υψηλό εξωτερικό δανεισμό χώρες.
Η Κυβέρνηση Καραμανλή θα δεχτεί μια άνευ προηγουμένου μαζική και ενορχηστρωμένη επίθεση με κάθε αφορμή και ευκαιρία. Ασφαλώς και έχει κάνει λάθη, σίγουρα δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά το πράγμα δείχνει πως κάπου, κάποιοι έχουν αποφασίσει να τους τελειώσουν.
Στην ουσία θα οδηγηθεί σε παραίτηση το καλοκαίρι του 2009, ενώ έχουν προηγηθεί τα μύρια όσα. Ο δρόμος για τα Μνημόνια είναι προαποφασισμένος, όπως δείχνουν οι εξακριβωμένες επαφές των ιθυνόντων του ΠΑΣΟΚ με το ΔΝΤ πριν ακόμη ανέλθουν στην εξουσία τον Οκτώβρη του 2009.
Δεν θα το παλέψουμε καν, θα μπούμε σε πρόγραμμα, γιατί είμαστε «αμαρτωλοί» και οι αγορές «δεν θα μας θέλουν, μας διώχνουν μακριά”.
Ελάχιστοι συνδέουν την εξέλιξη με τη στάση στο Βουκουρέστι.”….

Για να έρθουμε στο σήμερα μήπως όταν ο Πρωθυπουργός λέει να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον, εννοεί να αποφύγουμε νέες οικονομικές περιπέτειες;

Και κοιτάξτε κάτι συμπτώσεις: μετά την αναμενόμενη κύρωση της Συμφωνίας, οι αγορές θα μας βγάλουν από τον πάγο και θα μας δανείσουν ξανά, επικυρώνοντας την έξοδο από τα Μνημόνια.
Δεν συνδέονται ασφαλώς τα δύο γεγονότα: οι αγορές έχουν τους δικούς τους αμείλικτους κανόνες. Οι οποίοι φτιάχνονται από αυτούς που έχουν την πολιτική πρωτοβουλία στο διεθνές σκηνικό…


Πάντως η αναμενόμενη τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό, θα έχει ειδικό βάρος και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Κι ας μην αναφερθεί στο Βουκουρέστι.

Βέβαια συμπεράσματα θα μπορούν να εξάγουν οι ιστορικοί όταν θα ποσοτικοποιήσουν την περίοδο 2008-2018.

Εμείς χωρίς βεβαιότητες, επισημαίνουμε τις αποχρώσες ενδείξεις, που λένε πως για να ανακτήσουμε τη χαμένη από τα Μνημόνια εθνική κυριαρχία, κάτι τελευταίο και βαρύ πρέπει να δώσουμε.

Που ίσως ήταν από την αρχή το ζητούμενο.

ΕΜΟ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]